На 16.09.2021 г. РДНСК София състави Констативен акт на кмета

...
На 16.09.2021 г. РДНСК София състави Констативен акт на кмета
Коментари Харесай

Светофарът до шахтата убиец в София е незаконен

На 16.09.2021 година РДНСК София сформира Констативен акт на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова след завършила инспекция на градеж: „ Реконструкция и главен ремонт на светофарна уредба “. Обектът се намира на кръстовището на бул. „ Акад. Иван Гешов “ и ул. „ Урвич “ пред УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “. Установено е, че градежът е осъществен без съществуването на строителни бумаги, оповестиха от пресцентъра на Дирекцията за народен строителен надзор.

Проверката удостоверява данните от полученото през месец юни писмо от арх. Здравко Здравков, основен проектант на Столична община. В него бе посочено, че в отдел „ Архивно обслужване и цифров списък “ при НАГ - Столична община не са открити утвърдени планове и позволения за градеж за осъществени строителни действия и поправки в региона на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ на бул. „ Акад. Иван Гешов “ в сектора сред бул. „ България “ и ул. „ Св. Георги Софийски “ /в т. ч. ремонт на светофарна уредба/. Изключение прави издадено позволение за градеж за обект: „ Преасфалтиране на бул. „ Акад. Иван Гешов “ до ул. „ Св. Георги Софийски “ и замяна на махленски тръбопровод на ул. „ Григор Начевич “ до действителен тръбопровод “. Тогава РДНСК - София изиска от кмета на Столична община и дирекция „ Управление и разбор на трафика “ - Следствен отдел към окръжна прокуратура данни за осъществени от Столична община строителни и монтажни действия в интервала 2013 година - 2021 година на тротоар, велоалея, светофарна уредба и други на бул. „ Акад. Иван Гешов “ пред УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “.

Връченият на кмета на Столична община Констативен акт е съображение за започване на процедура по реда член 225, алинея 1 от Закон за устройство на територията, за унищожаване на противозаконен градеж.

Припомняме, че през февруари 16-годишният Людмил стъпва върху мократа шахта на булеварда и умира на място от токов удар. Установява се, че има открит кабел, по който протича ток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР