На 16.03.2022 г. Софийски градски съд (СГС) призна за виновна

...
На 16.03.2022 г. Софийски градски съд (СГС) призна за виновна
Коментари Харесай

Млада жена е осъдена на лишаване от свобода за разпространение на наркотици

На 16.03.2022 година Софийски градски съд (СГС) призна за отговорна 34-годишната К. И. в осъществяването на закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. 1, прочие 5, алт. 1 от Наказателен кодекс и ѝ наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от две години при първичен общ режим, както и „ санкция “ в размер на 5000 лева

Обвинителният акт е импортиран в съда от Софийска градска прокуратура (СГП) на 11.03.2021 година

С него на К. И. е повдигнато обвиняване за това, че без съответно позволение е продала хероин и амфетамин и по този начин е популяризирала високорисковите наркотични субстанции. Деянието е осъществено на 10.05.2019 година вечерта наоколо до столичния храм „ Свети апостоли Петър и Павел “. Хероинът бил с тегло 0,05 грама, а амфетаминът с тегло 0,13 грама и против тях подсъдимата получила сумата от 20 лева Наркотиците били предопределени за бащата на малолетно момче, на което обаче подсъдимата отказала да продава, защото различен път, когато купувало за татко си, то било залавяно от полицията. Поради това малолетното момче помолило различен човек да отиде при подсъдимата и да купи от нея опиати за татко му.

След закупуването на опиатите обаче момчето, купувачът и неговата другарка, която го придружавала, били спрени за инспекция от органите на 03 РУ-СДВР. Така чиновниците на реда разкрили закупените малко по-рано наркотични субстанции.

След извършено по общия ред правосъдно разследване съдът одобри за потвърдено, че подсъдимата е направила закононарушението, за което е предадена на съд.

Присъдата на Софийски градски съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийски апелативен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР