На 15 юни ще се проведе инициативата „Ден за акции“.

...
На 15 юни ще се проведе инициативата „Ден за акции“.
Коментари Харесай

Денят за акции на БФБ ще бъде на 15 юни

На 15 юни ще се организира самодейността „ Ден за акции “.

Тя се провежда от Българска фондова борса и Централен депозитар, като следва нейното осмо издание.

В рамките на самодейността самостоятелните вложители ще могат да търгуват без такси с акции на всички пазари оперирани от БФБ, в това число и на пазара за напредък beam.

„ Денят за акции “ има за цел да подтиква дейното присъединяване на физически лицаинвеститори на финансовия пазар, да усъвършенства капиталовата просвета и усили знанието за финансовите принадлежности в България.

„ Броят на самостоятелните вложители пораства, което значи, че самодейността, като се изключи че е обичайната, има своето значимо значение в комерсиалния календар на борсата. Очакванията ни за тазгодишното издание е да бъдат осъществени 5 пъти по-голям брой покупко-продажби по отношение на останалите дни “, сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

„ На 15 юни самостоятелните вложители, които пожелаят да се разпоредят с акциите си, ще могат да го създадат изцяло гратис. Предвид интереса да се защитят спестяванията от възходящата инфлация, ще се радваме да имаме по-голяма интензивност, както и да насочим вниманието на хората към опциите за осъществяване на рентабилност посредством финансовия ни пазар “, добави Васил Големански, изпълнителен шеф на Централен депозитар.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР