На 15 юни един от 16 американски самолета Boeing E-6B

...
На 15 юни един от 16 американски самолета Boeing E-6B
Коментари Харесай

САЩ се готвят за учения с ядрената си триада в Европа

На 15 юни един от 16 американски самолета Boeing E-6B Mercury дойде в испанската военноморска база Рота. Основната специализация на този аероплан е да обезпечава връзка сред съставените елементи на нуклеарната триада на Съединени американски щати - подводни стратегически ракетоносачи, стратегически бомбардировачи, способни да носят нуклеарни оръжия, както и да работи като команден център при положение на война с оръжия за всеобщо заличаване.

Движението на такова съоръжение в Европа съставлява необикновен интерес и някои опасения пред лицето на възходящото напрежение сред Русия и Съединените щати.

Отделно, заслужава да се означи, че шест американски стратегически бомбардировача B-52H, които прелетяха над Европа преди два месеца, се намират на територията на авиобаза Феърфорд (Великобритания). Освен това базата Рота се употребява от 6-ти действен флот на Съединени американски щати, който включва стратегически нуклеарни подводници.

Всички тези обстоятелства с огромна възможност демонстрират, че американците би трябвало да обезпечат надзор и връзка сред съставените елементи на стратегическите нуклеарни сили, евентуално като част от военни учения за нанасяне на нуклеарни удари по територията на конвенционален зложелател. Извършването на сходни маневри не способства за възстановяване на връзките сред нуклеарните сили и най-вероятно ще предизвика ответни стъпки от страна на Русия.

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР