На 15 юли министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще представи

...
На 15 юли министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще представи
Коментари Харесай

Над 150 млн. лева са дълговете на болниците, няма да се закриват лечебни заведения

На 15 юли министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще показа визията на новия здравно-осигурителен модел. На чуването в Народното събрание Ананиев подсигурява, че здравни заведения в Северозапада няма да бъдат закривани.

" Независимо, че лечебните заведения няма да бъдат закривани, най-лошо е положението на здравните заведения във Видин, Враца, Ловеч, Кюстендил и Хасково - съобщи министърът на опазването на здравето.

" До края на годината ще има нови медицински стандарти, нови логаритми на клиничните пътеки, нов Национален рамков контракт за медицинските и денталните действия за тригодишен интервал. Инвестираме с европейски средства в коли за спешна помощ и строителство за подсилване на незабавната здравна помощ. Провеждаме нова политика в региона на специализациите. Водя ежедневни диалози с банкери и кредитори за погасяване на насъбраните в годините обратно милиони левове просрочени отговорности, сподели министърът.

Депутатът от Движение за права и свободи Нигер Джафер акцентира, че се задълбочават районните несъответствия:

Министърът на опазването на здравето има една съществена задача - да обезпечи достъп до опазване на здравето на популацията на цялата територия на страната ", съобщи доктор Джафер.

Министър Ананиев съобщи, че се спекулира по тематиката и добави, че е най-важно популацията да получи същинска здравна помощ. Над 150 милиона са насъбраните задължения на лечебните заведения:

Министър Ананиев акцентира, какъв брой е значимо да бъде обезпечени материалните активи на здравните заведения в Северозападна България, като разгласи, че ще бъдат обезпечени 30 коли за спешна помощ за лечебните заведения във Видин, Враца и Монтана, а за поправки на незабавните отделения и други здания ще бъдат отделени над 3 милиона лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР