На 15 юли Грета Ганчева ще закръгли 80 години и

...
На 15 юли Грета Ганчева ще закръгли 80 години и
Коментари Харесай

Грета Ганчева била сред най-любимите певици на Тато

На 15 юли Грета Ганчева ще закръгли 80 години и в случай че към момента живеехме по комунизма, Тодор Живков щеше да я награди във връзка юбилея с ордени „ Георги Димитров “ и „ Герой на социалистическия труд “.

 

Бившата брачна половинка на Емил Димитров бе една от най-любимите певици на диктатора от Правец и до момента в който беше на власт, той правеше страхотни жестове за нея.

 

Родената в Червен бряг звезда имала постоянен достъп до вожда и цялостен картбланш да го моли за подпомагане по персонални въпроси. Един ден изпълнителката решила да се възползва от правото си и поискала да й бъде отпусната гарсониера от Татовия контингент, та да има къде да учи репертоара си.

 

„ Поисках и ми дадоха, живеех в апартаментчето, пеех... Лично аз съм с чудесно отношение към другаря Живков. Хубав човек беше той, национален. Когато стартира дело №1, ми споделиха, че съм била луда да желая толкоз малко жилище, другите молели за мезонети, вили, коли...

Отвърнах, че това ми е трябвало, това съм получила. Въпросната гарсониера я смених за друго малко апартаментче в Свети Влас И в този момент всяка година отивам на море с помощта на Тодор Живков. Бай Тошо ми даде слънцето! Той имаше отношение към гениите на България. Дори и да е знаел за дадени хора, че са с противоположни потребности, ги почиташе поради качествата им. Противно на това, което се приказва, някогашният ми брачен партньор Емил Димитров не е попадал в никакви черни описи по това време. Била съм свидетелка по какъв начин се опитваха да го смъкват от сцената поради даден костюм, а по-късно Живков викаше при себе си тези, които си позволяваха да основават проблемите, и им се караше. И самият Емил имаше положително отношение към Първия “, споделя певицата, чийто максимален идол през днешния ден е съветският самовластник Путин.

 

„ Балалайка “ била обичаната ария на Тато от репертоара на Грета. Държавният глава знаел наизуст текста на „ Циганка остаряла пуши с лула ”, защото му напомнял за неговия личен генезис. Живков имал ромска жила, която в никакъв случай не изтъквал при обществените си изяви, тъй като на мъжете и дамите от малцинствата се гледало като на по-особена категория хора.

 

Изследвания на учени фактически демонстрират, че във вените на генералния секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия и предците му най-вероятно е текла ромска кръв. За Тодор Балкански от Института по български език на Българска академия на науките да вземем за пример няма подозрение, че в ботевградската околия преди време са живели по този начин наречените кръстеняци. Това са роми, побългарени принудително от съветски офицер.

 

„ Тодор Живков произлиза от такава фамилия, от рода Яшарови. Яшар значи Живко. При побългаряването родът е трансформирал семейството си на Живкови. Открих и за какво доста правчани носят имената Тошко и Тодор. Защото при покръстването им е употребен духовник от близкия манастир „ Св. Тодор ” и попът споменавал името на светеца. Така са се намножили Тошетата в Правешко. Намери се и едно удостоверение, че ромът, носил отрязаната глава на Бенковски, е бил прадядото на Живков ”, споделя професорът.

 

Че някогашният комунистически деспот е бил с джипси родословие, демонстрират и профилните фотоси на него и щерка му Людмила. На въпросните фрагменти се вижда добре, че черепите на Бай Тошо и Червената принцеса, са мощно издадени обратно. Подобна конструкция на главата нормално има при ромите. Като бил дребен Тодор Живков дружал в Правец най-вече с циганета на своята възраст. Най-доброто му приятелче по това време било ромчето, с което дружно пасели добитъка. Въпросното момченце било от по-богато семейство за разлика от бъдещия държавен глава, който засищал глада си с кукурузник и лук, то се хранело с бял пшеничен самун, сирене и кашкавал.

Инфо: Уикенд

Тагове: Тодор Живков Емил Димитров Грета Ганчева певица Тато
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР