На 15 юли 2021 г. /четвъртък/ от 14 ч. в

...
На 15 юли 2021 г. /четвъртък/ от 14 ч. в
Коментари Харесай

Връчват удостоверения на гимназисти, стажували в съда

На 15 юли 2021 година /четвъртък/ от 14 ч. в Зала №1 на Съдебната палата гр. Пазарджик ще се организира тържествено връчване на удостоверения на учениците от X „ в “ клас от паралелка „ Съдебна администрация “ при ПГИМ гр. Пазарджик, които сполучливо приключиха индустриалната си процедура в Окръжен и Районен съд – Пазарджик.
Учениците посетиха правосъдни съвещания по наказателни и цивилен каузи, срещнаха се с работата на другите служби в съда: „ Регистратура “, „ Деловодства “, „ Съдебни секретари “, „ Бюро призовки “, „ Архив “, „ Бюро съдимост “. В хода на ученическия стаж им бяха изнесени лекции за уредбата на правосъдната система, срещнаха се с специалността „ арбитър “, с работата на правосъдните чиновници и организацията на работа в съдилищата. Бяха им показани статута и пълномощията на правосъдните заседатели, функционалностите на движимостите лица и правосъдните преводачи, методът на осъществяване на юридически стаж за стажант адвокати.

Инициативата е част от съглашение, подписано сред Висш правосъден съвет и Образователната стратегия МОН по отношение на Образователна стратегия “Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ и Заповед на министъра на образованието и науката за одобряване на образователен проект по компетентност „ Съдебна администрация “ за професионално обучение с придобиване на трета степен на професионална подготовка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР