На 15 улици и булеварди в София ще бъде поставена

...
На 15 улици и булеварди в София ще бъде поставена
Коментари Харесай

Слагат маркировка за ограничаване на скоростта на 15 улици и булеварди в София

На 15 улици и булеварди в София ще бъде сложена маркировка за ограничение на скоростта. Целта е да бъдат защитени пешеходците. Кметът Йорданка Фандъкова разяснява, че допустимата оптималната скорост на улица " Гурко ", където бе блъснато 15-годишно момче, оптималната позволена скорост е 30 км/час.

 

" Изпълняваме цялостна стратегия за сигурност на придвижването с повдигнати пешеходни пътеки, осветени пешеходни пътеки, спомагателни маркировки, които да изострят вниманието, физически ограничавания и пешеходни острови, само че нищо от това не би имало смисъл, в случай че не се ускори контролът върху скоростта и използването на алкохол и опиати при шофиране. Затова дружно със Сдружението на общините предложихме в следващо Народно заседание да бъде изменен Закона за придвижване по пътищата, тъй че общинските камери да се включат към системата на Министерство на вътрешните работи ", сподели Фандъкова.

 

В 14 часа Софийският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на водача, който пийнал блъсна с автомобила си и умъртви 15-годишно момче на пешеходна пътека. Прокуратурата изиска непрекъснат арест. 37-годишният мъж, който е карал с два промила алкохол, е притеглен като обвинен за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата.


Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР