На 15 септември за първи път прага на родното училище

...
На 15 септември за първи път прага на родното училище
Коментари Харесай

Тържествено и вълнуващо, с посрещане на националния флаг под звуците на химна на Република България, започна новата учебна година в училищата в община Берковица.

На 15 септември за първи път прага на родното учебно заведение ще прекрачат 100 първокласници, с 10 повече от предходната година. Първият образователен ден е специфичен и за децата от детските градини. Въпреки нежната си възраст, малчуганите още от в този момент с неспокойствие чакат и се приготвят за деня, в който ще се срещнат с учебното заведение и букварчето. Децата в детските заведения тази образователна година са 401, като 241 са на 4, 5 и 6 години в предучилищните групи в детските заведения. Тридесет и две деца в наложително предучилищно обучение се образоват в две от главните учебни заведения – в 4. ОУ „ Георги С. Раковски “ и във 2. ОУ „ Христо Смирненски “, където са обособени 3 подготвителни групи за 5- и 6- годишните подрастващи. Средищното 2. ОУ „ Христо Смирненски “ приема възпитаници от обитаемоте места на община Берковица, като образователното заведение обезпечава превоз за своите ученици.
Кметът Димитранка Каменова участва на откриването на образователната година в Профилирана гимназия " Д-р Иван Панов ". Учебното заведение за 111-ти път отвори порти, с цел да посрещне своите възпитаници. Новата 2023/2024 образователна година беше открита от шефа на просветителната институция Григор Григоров. По традиция отец Евгени отслужи празничен водосвет за здраве и триумф.
В словото си кметът прикани учениците да се стремят към познания, да четат книги, да мислят креативен, с цел да берат плодовете на своето неизменност. Да следват желанията си и да не стопират да мечтаят!. " Уважаеми преподаватели, не спирайте да раздавате частици от себе си на своите възпитаници, с цел да могат те да преуспяват, да устояват на провокациите и да доближават високи върхове! Подкрепяйте ги и ги напътствайте още от първата писмен знак до дипломирането. Запазете своята креативна сила и позитивизъм в своята благословена активност! Затова помнете предишното, пазете сегашното и гледайте самоуверено и гордо към предстоящето! "
Училищата и детските градини на територията на община Берковица получиха дарове и приветствени адреси от кмета.
На добър час! Пазете традициите на българското учебно заведение и умножавайте триумфите му!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР