На 15 октомври 2022 г. в Командването на Военноморските сили

...
На 15 октомври 2022 г. в Командването на Военноморските сили
Коментари Харесай

Военнослужещи и автомобилна техника от Военноморска база - Варна участва в битката с пожара между Здравец и Бенковски

На 15 октомври 2022 година в Командването на Военноморските сили е получен факс от регионалния шеф на област Варна, с искане модул от военно формирование на Военноморски сили да окаже подпомагане при гасене и попречване разпространяването на няколко зародили огнища на пожари в горски масив сред селата Бенковски и Здравец, Община Аврен.

След позитивна резолюция на началника на защитата и заповед на командира на Военноморски сили, е задействано формированието за преодоляване и превъзмогване на следствията от бедствия (ФОППБ) от състава на Военноморска база - Варна.

На 16 октомври сутринта персоналният състав на формированието е инструктиран и окомплектован с нужното за гасене на пожари имущество. След идване в назначения събирателен пункт, военнослужещите минават под управлението на комисар Тотев, шеф на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Варна.

До края на деня в гасенето и ограничението на пожара участваха общо 22 военнослужещи и автомобилна техника от Военноморска база - Варна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР