На 15 октомври 2018 г. (понеделник) в центъра на град

...
На 15 октомври 2018 г. (понеделник) в центъра на град
Коментари Харесай

Провеждат безплатни изследвания за хепатит В и С в Кърджали

На 15 октомври 2018 година (понеделник) в центъра на град Кърджали ще се проведат безвъзмездни скринингови проучвания за хепатит В и C. Акцията е част от акцията „ Скъсай с хепатита!”, която се провежда от Национално съдружие за битка с хепатита „ Хепасист “ и съдружие „ ХепАктив “, под патронажа на Комисия по опазването на здравето към Народното събрание.

Инициативата ще започва с публично разкриване, което ще стартира в 10:00 ч. Участие в него ще вземат госпожа Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание и депутат от Кърджали, инж. Хасан Азис Исмаил, кмет на Община Кърджали, господин Никола Чанев, регионален шеф на област Кърджали, доктор Виктор Кирчев, шеф на РЗИ – Кърджали, доктор Магдалена Маринова, шеф на Инфекциозно поделение в МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски”, госпожа Теодора Стоименова, представител на АбВи България, представители на „ Хепасист” и „ ХепАктив”, както и други представители на локалната власт.

Акцията в Кърджали се организира под персоналния патронаж на госпожа Цвета Караянчева и е четвъртата самодейност в границите на акцията „ Скъсай с хепатита!”, с която се отбелязва Световния ден за битка с хепатита (28 юли) и която цели да даде опция на повече хора да се изследват гратис за хепатит В и С, като в същото време спомага за повишение информираността за болестта хепатит, методите за предварителна защита и лекуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР