На 15 ноември председателят на КНР Си Дзинпин се срещна

...
На 15 ноември председателят на КНР Си Дзинпин се срещна
Коментари Харесай

Китайският лидер: Китай и САЩ могат да намерят правилния начин за взаимодействие

На 15 ноември ръководителят на КНР Си Дзинпин се срещна с американския президент Джо Байдън в имението Филоли в Сан Франциско.

Си Дзинпин напомни, че се е срещал за финален път с президента Джо Байдън през предходната година в Бали. Много неща се случиха за една година. Като най-важните двустранни връзки в света, китайско-американските връзки би трябвало да се преглеждат и възнамеряват на фона на изменящия се свят, с цел да се подсигурява благосъстоянието на народите на двете страни и да се показва отговорност за напредъка на човечеството.

Си Дзинпин означи, че съперничеството на великите сили не би трябвало да е декор на тази ера и не може да реши проблемите, пред които са изправени Китай, Съединените щати и целият свят. Тази земя може да побере Китай и Съединените щати, а триумфите на Китай и Съединени американски щати са опция един за различен. Докато двете страни се придържат към правилата на взаимно почитание, спокойно взаимно битие и взаимноизгодно съдействие, те могат да преодолеят разликите си и да намерят верния път за взаимоотношение сред двете велики сили. „ Очаквам с неспокойствие изчерпателен продан на отзиви и реализиране на нов консенсус с Г-н президента през днешния ден по стратегически, световни и ориентирани въпроси, свързани с китайско-американските връзки, както и по съществени въпроси, свързани с мира и развиването в международен мащаб “, сподели още Си Дзинпин.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР