На 15 ноември от 18 часа на втория етаж в

...
На 15 ноември от 18 часа на втория етаж в
Коментари Харесай

Художници от 3 страни в WE SEE UKRAINE

На 15 ноември от 18 часа на втория етаж в Залите за краткотрайни експозиции към Градска художествена изложба – Пловдив (ул. „ Княз Александър I “ №15) ще се открие интернационалната галерия „ ВИЖДАМЕ УКРАЙНА/ WE SEE UKRAINE “.

Експозицията събира 6-ма актьори от България, Хърватия и Украйна, обединени в задачата да покажат силата и вярата на хората, които живеят в Украйна, тези, които са оттатък новините.

Участват: Ирина Ворона (Украйна), Михайло Барабаш (Украйна), Анна Стоева (България), Игор Грубич (Хърватия), Дария Пугачова (Украйна/България) и Олга Филончук (Украйна/Германия).

Само в деня на откриването можете да видите и участвате онлайн в пърформънса на Дария Пугачова „ През стената “, който ще стартира в 18:00.

„ WE SEE UKRAINE “ е взаимен план за образни и театрални изкуства, който пресъздава другите отпечатъци и страсти на хората, които живеят във война в Украйна. Проектът се базира на опита на елементарни украинци: бежанци или хора, които към този момент са съумели да се завърнат по домовете си, или в това, което е останало от тях.

Изложбата дава опция да усетим палитра от разнообразни страсти и усеща на един народ, който освен е народ във война, а народ, формиран от обособени хора, всеки от които продължава да търси и намира сили да се надява, да се бори, да мечтае и просто да живее по време на една война, която продължава без толкоз нужния на човешката душeвност краен период.

Какво дава на хората мощ, вяра, гориво да продължат? Какво е да си елементарен човек, отвън бойното поле, само че подложен в обстановка, която изисква подвиг? Героизъм да си позволиш да изпитваш напълно естествени човешки страсти и усеща, да имаш силата да запазиш човешкото в себе си.

Една галерия, която ни връща съвсем две години обратно и ни демонстрира, че войната към момента съществува и продължава и то отвън новинарския звук.

Изложбата може да бъде посетена до 05 декември.

През февруари тя ще бъде показана и в София.

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на стратегия Творческа Европа на Европейски Съюз и Национален фонд “Култура ”. Водещата организация в изложбата е Tanuki Films, а сътрудници са хърватската продукционна къща Eclectica и украинският Lviv Tourism Development Center.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР