На 15 ноември на индонезийския остров Бали бе открита 17-ата

...
На 15 ноември на индонезийския остров Бали бе открита 17-ата
Коментари Харесай

Си Дзинпин призова за по-приобщаващо глобално развитие

На 15 ноември на индонезийския остров Бали бе открита 17-ата среща на върха на Г-20. В речта си китайският ръководител Си Дзинпин уточни, че сега светът претърпява огромни промени.

 „ Това е смяна на света, на епохата и на историята. Пандемията от COVID-19 към момента не е овладяна, уязвимостта на международната стопанска система е по-очевидна, геополитическата обстановка е напрегната, на разположение са съществени проблеми в световното ръководство и голям брой рецесии, като продоволствена и енергийна. Развитието на човечество е изправено пред огромни провокации. Всички страни би трябвало умишлено да градят общественост на споделена орис, да се застъпват за мира, развиването, съдействието и печелившите резултати и взаимно да преодолеят компликациите “, сподели китайският водач.

Си Дзинпин акцентира, че членовете на Г-20 са международни и районни сили. Те би трябвало да извършват своите отговорности като огромни страни, да работят за благоденствието на човечеството и за напредъка на света. „ Трябва да насърчаваме по-приобщаващото световно развиване. Единството е мощ, а разделянето е като задънена улица. Живеем в едно и също световно село, изправени сме пред разнообразни опасности и провокации “, сподели той.

В края на речта си Си Дзинпин съобщи, че Китай изрично ще върви по пътя на мирното развиване, ще продължи да задълбочава промените и отварянето към света, с цел да реализира великото възобновление на китайската нация.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР