На 15 места в София ще бъде поставена специална червена

...
На 15 места в София ще бъде поставена специална червена
Коментари Харесай

На 15 места в София ще бъде поставена специална червена маркировка преди пешеходни пътеки до 15 септември

На 15 места в София ще бъде сложена специфична алена маркировка преди пешеходни пътеки до 15 септември, заяви през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска, която участва на полагането на такава маркировка на ул. " Цар Симеон ".

За страдание пътищата в страната от дълго време се трансфораха в писти за пияни, дрогирани и неспазващи разпоредбите недобросъвестни водачи, съобщи Фандъкова. Тя сподели, че през вчерашния ден на срещата при министър-председателя, е декларирала, че от години приканва за обединяване на всички институции в битката с високата скорост. Ангажиментите на общините са за монтиране на физически ограничители и редица инфраструктурни ограничения, които ние изпълняваме наред с повдигнатите пешеходни пътеки и други механически ограничители, сподели кметът.

Специалната алена маркировка усилва сцеплението и изостря вниманието на водачите. Но нито знаците, нито " зона 30 ", която въведохме в центъра, могат да спрат пияните водачи, уточни кметът Фандъкова. Тя приканва Народното събрание да одобри измененията в закона, които да разрешат хилядите камери на общините да бъдат включени в системите на Министерство на вътрешните работи за надзор. В София има построена интегрирана система за сигурност – над 4500 камери, като 560 са камерите за ръководство на трафика. Всички те могат да послужат, след смяната в закона, за надзор за придвижването по пътищата, акцентира столичният кмет. По думите ѝ обединяването на напъните е извънредно значимо, физически ограничавания са значими за водачите, които не съблюдават разпоредбите, само че даже и повдигнатите пешеходни пътеки не могат да спрат водачи, които се движат с повече от три пъти по-висока скорост от разрешената, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кметът Фандъкова сподели още, че с изключение на потребление на общинските камери, друго предложение е общините да се включат във връчването на актове, тъй като една глоба може да бъде възпираща, единствено в случай че е неизбежна. В момента в София има над 800 осветени пешеходни пътеки и над 230 повдигнати. Дала съм задача в комисията по превоз към общината да не се отхвърлят оферти за повдигнати пешеходни пътеки, сега се работи по слагането на 20 такива, осведоми столичният кмет.

В събота 37-годишен мъж прегази дете на пешеходна пътека в София, минавайки с висока скорост. Момчето на 15 години е умряло от удара. Мъжът е карал с над два промила алкохол в кръвта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР