На 15 май в РИОСВ - Варна постъпи сигнал по

...
На 15 май в РИОСВ - Варна постъпи сигнал по
Коментари Харесай

РИОСВ - Варна извърши проверка по сигнал за горящи отпадъци

 На 15 май в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна постъпи сигнал по " Зелен телефон “ за зародил пожар в промишлената зона на гр. Девня, база " Деко “, оповестиха от институцията. Експерти от екоинспекцията и Регионална лаборатория (РЛ) -  Варна неотложно направиха инспекция на място на парцел благосъстоятелност на компания " Терм Строй 96 “ ООД.

При инспекцията е установено, че пожарът е зародил в част от парцела с повърхност от към 3 дка, отдадена чартърен на  компания " Бренд Свят 2017 “ ЕООД, която има Регистрационен документ за действия по отнасяне на боклуци. При инспекцията е открито, че горят балирани пластмасови опаковки, балирани текстилни и кожени боклуци, излезли от приложимост гуми и железни опаковки (варели). Огънят е навреме сподавен от екип на РСПБЗН-Варна.

Контролът за качеството на атмосферния въздух (КАВ) по време на пожара се извършваше с мобилна автоматизирана станция (МАС) на РЛ-Варна, позиционирана до РС-Девня в кв. " Повеляново “, гр. Девня и Автоматична измервателна станция “Изворите “, гр. Девня. Резултатите от МАС по следените газови замърсители на атмосферния въздух са под пределно допустимите концентрации.

Данните за интервала 14-15 май от разположената в гр. Девня, АИС " Изворите “ също са доста под нормите по всички следени замърсители на атмосферния въздух.

Дадени са две наставления на " Бренд Свят 2017 “ ЕООД – да се прекрати неотложно изгарянето на боклуци и да се показват в РИОСВ-Варна документи за всички открити все още на инспекцията боклуци на площадката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР