На 15 май специалният представител на Китай по делата на

...
На 15 май специалният представител на Китай по делата на
Коментари Харесай

Спецемисар на Китай започва обиколка в пет държави за украинската криза

На 15 май специфичният представител на Китай по делата на Евразия Ли Хуей стартира обиколка в Украйна, Полша, Франция, Германия и Русия за разискване на регулирането на спора сред Русия и Украйна. За това заяви формалният представител на китайското външно министерство Ван Веньбин. „ От 15 май специфичният представител на китайското държавно управление по евразийските въпроси Ли Хуей ще посети пет страни - Украйна, Полша, Франция, Германия и Русия, с цел да разиска с всички страни политическо споразумяване на украинската рецесия “, сподели Уан Уенбин на брифинг.

На 24 февруари китайското външно министерство разгласява проект от 12 точки за разрешаване на спора в Украйна. В него по-специално те приканиха за преустановяване на военните дейности и „ занемаряване на манталитета на Студената война “. Киев и Вашингтон разкритикуваха самодейността. През април Bloomberg, базирайки се на източници, заяви, че френският президент Еманюел Макрон е инструктирал съветника по външната политика Еманюел Бон да създаде детайлите на мирния проект, дружно с ръководителя на офиса на комисията по външни работи на Централния комитет на комунистическата партия на Китай Уанг И. Планът беше подложен на критика и в Европейския съюз и Съединените щати.

На 26 април китайският президент Си Дзинпин и президентът на Украйна организираха телефонен диалог. В резултат на това те се съгласиха да изпратят китайски специфичен представител в Киев, който ще договаря с всички страни за разрешаване на спора. По-късно китайското външно министерство разгласи, че това ще бъде Ли Хуей, който беше китайски дипломат в Русия. На собствен ред съветското външно министерство разгласи " съзвучие на методите " на Русия и Китай за разрешаване на спора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР