На 15 май, понеделник, от 15.00 часа, на Дондуков“ 2

...
На 15 май, понеделник, от 15.00 часа, на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Радев връчва първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС на 15 май, 15 часа

На 15 май, понеделник, от 15.00 часа, на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание - тази на ГЕРБ-СДС. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

 

На 10 май водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че кандидатът на партията за министър-председател ще е сегашният еврокомисар Мария Габриел, напомня Българска телеграфна агенция. Ден по-късни тя стартира срещи с парламентарно показаните партии. Пред парламентарната група на ГЕРБ-СДС Мария Габриел показа 10 съществени целта, по които ще работи вероятно държавно управление с първия мандат.

 

Държавният глава разгласи при започване на седмицата, че ще връчи първия мандат на 15 май. Според Радев е разумно да се създадат всички опити за сформиране на кабинет с първия мандат. Относно опцията за експертен кабинет Радев разяснява, че огромният въпрос е кой ще застане с политическа отговорност и по какъв начин тя ще бъде разпределена. 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР