На 15 март от 18:00 часа в Драгоман ще се

...
На 15 март от 18:00 часа в Драгоман ще се
Коментари Харесай

Вълнуващо литературно събитие в Драгоман: Писател-полицай представя книгата си „Разкази от корена“

На 15 март от 18:00 часа в Драгоман ще се състои събитие, което дава обещание да остави дълбока диря в сърцата на феновете на литературата и българското културно завещание. Конферентната зала на СУ „ Христо Ботев “ ще бъде хазаин на представянето на новата книга на Кристина Палазова Димитрова, озаглавена „ Разкази от корена “. Това не е просто книга – това е пътешестване към корените на българската душа, изплетено от истории, носещи топлината на родовото одеяло и учащи за дълг, чест, амнистия и дружба.

Кристина Палазова Димитрова е освен публицист , само че и проверяващ служител на реда, психолог и фамилен страж, което придава на нейните творби особена дълбочина и достоверност. През очите на своите персонажи тя разкрива богатата палитра на българските обичаи и полезности, преплетени със модерни проблеми и действителности.

Особен акцент в събитието ще бъде живото осъществяване на гайда , което ще добави атмосферата на вечерта и ще разреши на гостите освен да се потопят в света на „ Разкази от корена “, само че и да изпитат силата на българската музикална традиция . Гостите ще имат неповторимата опция да се срещнат персонално с авторката, да научат повече за вдъхновението зад нейната творба и да зададат своите въпроси.

Събитието се провежда с благородната цел да поддържа фондация „ Искам бебе “, като всички доходи от продажбата на книгата ще бъдат дарени за помощ на фамилиите, стремящи се да осъществят фантазията си за дете. Това прибавя още едно измерение към вечерта – мощ на положителното и общността, обединена към идеята за нов живот.

Вечерта ще бъде открита от Стоилка Арсова , будител и правоприемник на рода на Дедо Пуне, която ще показа Кристина Палазова като създател, проправил пътя на новите гласове в българската литература, и като човек, чиято работа и активност заслужават високо самопризнание.

Не пропускайте тази вълнуваща вечер, която дава обещание да бъде освен литературно пътешестване, само че и надълбоко персонален опит, напомнящ за смисъла на корените, традициите и общността в нашия бързо изменящ се свят.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР