На 15 години Магдалена Пепегова постигна най-големия си успех в

...
На 15 години Магдалена Пепегова постигна най-големия си успех в
Коментари Харесай

Плувкинята Магдалена Пепегова мечтае да представя България на олимпийски игри

На 15 години Магдалена Пепегова реализира най-големия си триумф в плуването при започване на април. Тя завоюва в конкуренцията на 200 м тил по време на шампионата “Multination ” в Лимасол. Пред уеб страницата на Българската федерация плувни спортове (БФПС) тя показа, че надпреварата в Кипър е било едно от най-емоционалните в нейната кариера досега и че триумфът се е отразил чудесно на самочувствието ѝ. В момента Пепегова е на лагер с националния ни тим, който се организира в Спортен комплекс “Парк Арена ОЗК ” в Бургас.

“Лагерът минава по превъзходен метод. Обстановката е страхтна, изискванията са превъзходни, а на тренировките вършим доста работа. Отборът е обединен и персонално аз се усещам доста добре в сходна атмосфера ”, сподели Пепегова.

Състезателката на ПК “Дамини-ЛВ ” ще се включи в идния Международен шампионат за “Купата на кмета ”, проведен от БФПС със съдействието на Община Бургас.

“Целта ми по време на конкуренцията е да покрия норматив за европейското състезание за юноши и девойки в Белград, което е при започване на месец юли. В момента плавам 200 м за 2:18.77 мин., а нормативът е 2:18.71 мин. Надявам се да съумея да го покрия по време на шампионата “Купата на кмета ”. Уверена съм в силите си. Подготовката с треньора на националния тим Кристиян Минковски е усилена и имам вяра, че ще направя това, което желая като плуване ”, съобщи 15-годишната състезателка.

По време на Държавното отборно състезание, което се организира в София Магдалена Пепегова приключи втора на 200 м тил, изпреварена единствено от опитната Габриела Георгиева. На 100 м Пепегова се подреди трета, а на 50 м финишира на петата позиция.

“В дългото плуване се усещам най-добре. Знам по какъв начин да систематизирам силите си по дистанцията. Мечтая си един ден моето име да стои против националния връх в плуването на 200 м тил. Мисля, че мога да го нападам още през идната година, в случай че всичко върви по проект ”, споделя Пепегова.

Вече три години тя е част от националния тим на България, управителен от Кристиян Минковски.

“За първи път се включих в лагерите през есента на 2020 година Тогава имаше доста повече плувци с опит. Сега отборът е подмладен. По време на подготовката най-голямо внимание ми обръщат Габриела Георгиева, Калоян Лефтеров и Йордан Янчев. За мен Габи е като по-голяма сестра. Йордан пък непрекъснато ми повтаря да не се отхвърлям и да не върша неща, за които след това бих съжалявала. Намирам се във възраст, която е сериозна за нашия спорт. Много плувци се отхвърлят на 15-16 години, тъй като всичко става все по-трудно, само че аз виждам към присъединяване на Летните олимпийски игри и нямам желание да спра да преследвам фантазиите си. Ако съм фокусирана и съсредоточена в тренировките ще се получи. Иска ми се да представям България на най-големия състезателен конгрес. Едва ли ще се получи за Париж 2024. По-реално е да виждам към Лос Анжелис 2028 ”, сподели състезателката.

В момента Магдалена Пепегова е деветокласничка в Националния образователен комплекс по просвета в София, като минава на самостоятелна форма на образование поради натоварената стратегия от тренировки.

“Поставих спорта преди всичко. Искам да преследвам фантазиите си в плуването. Искам да бъда част от елита, а това може да се случи единствено с цялостна отдаденост. Натоварванията по време на тренировки са големи, само че би трябвало да е тежко, тъй като другояче триумфът няма да пристигна ”, показа Пепегова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР