На 15 февруари 2024 г. Алексей Навални е участвал в

...
На 15 февруари 2024 г. Алексей Навални е участвал в
Коментари Харесай

Вижте последното видео на Навални, от вчера

На 15 февруари 2024 година Алексей Навални е взел участие в съвещание на Ковровския съд с видеовключване. Телеграм-каналът SOTA разгласява запис на видеото. На фрагментите се вижда, че Навални е в положително разположение на духа.

 

Внезапна гибел

 

Припомняме, че на 16 февруари 2024 година бе обявено, че Алексей Навални е умрял. От екипа на политика към момента не са удостоверили информацията за гибелта му.


По данни на Федералната работа за осъществявания на наказванията на Руската федерация към 13 часа локално време (11 часа московско време) на Навални му е прилошало. Извикана е Спешна помощ и са осъществени реанимационни дейности, само че лекарите единствено са установили гибелта му.

 

Час на гибелта

 

Часът на гибелта на Навални е 14:17 ч. локално време.

 

Навални почина тъкмо месец преди президентските избори в Русия на 17-ти март, на които се чака Путин да завоюва 5-ти мандат и да остане на власт най-малко до 2030 година.

 

През декември 2023 година, юристите на опозиционера оповестиха, че той не е към този момент в пандиза. Те обявиха, че са изгубили контакт с него и са създали опит да влезнат в колонията, в която държат Навални, само че им се отхвърля достъп. Обяснението било, че той страда от съществени здравни затруднения.

 

Малко по-късно Навални е трябвало да се яви пред съда посредством видео, само че от пандиза са споделили, че не може да участва даже виртуално, заради загуба на електричество в колонията. Според юристите, седмица преди този момент той е бил съществено болен, от пандиза са го намерили да лежи на пода неподвижен и са му поставили системи. Те обясниха, че е било от апетит и липса на придвижване, само че юристите сложиха това под подозрение, а Белия дом от Съединени американски щати излезе със заявление, че събитията са притеснителни.

 

Навални бе токсичен през 2020 и отиде за лекуване в Германия, където бе открито, че отровата евентуално е новичок – нервно-паралитично вещество, употребен от службите в Съюз на съветските социалистически републики. След завръщането му в Русия през 2021 година, той бе задържан и след това изпратен в затвор. Според Навални, карцерът и обвиняванията са били политически стимулирани.

 

Той бе наказан на 19 години затвор, а обвиняването бе за основаване на екстремистка общественост, финансиране на екстремистка активност и други прегрешения.

 

От пандиза Навални е заявявал, че има намерение да води дълга акция срещу Путин и войната в Украйна, с която да стимулира съветския народ да промени настроението си по отношение на спора.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР