На 15 декември Тотнъм прие Бърнли на Уембли. Привържениците на

...
На 15 декември Тотнъм прие Бърнли на Уембли. Привържениците на
Коментари Харесай

Фенът, който следва любимия си отбор... с бягане

На 15 декември " Тотнъм " одобри " Бърнли " на " Уембли ". Привържениците на гостуващия отбор преодоляха 300-километровата отдалеченост до Лондон с коли или с трен.

Но измежду тях не бе 44-годишният Скот Кънлиф. Той избра да стигне до британската столица... с тичане. Това начинание му лиши цяла седмица. А единствено през сегашния сезон това бе деветата му сходна случка.

Скот е буен почитател на " Бърнли " от дребен, само че в този момент се е зарекъл да не пропуща нито едно посещение на отбора. По специалност е преводач, а последните 20 години е прекарал в Югоизточна Азия с разнообразни задачи. При една от тях влиза в ролята на умиротворител при окупацията на република Източен Тимор от индонезийските войски. Конфликт, съпроводен с обществени изтезания и всеобщи убийства.

Всичко това оставя подобен бездънен отпечатък в съзнанието на Кънлиф, че по-рано тази година той се прибира вкъщи със съществени умствени проблеми. Диагнозата му е пост-травматично стресово разстройство и тежка меланхолия.

Скот прекарва няколко месеца вкъщи и работи с психотерапевт, на който хрумва концепцията да приложи терапия с тичане. И предишния юли Кънлиф започва своя The Run Away Challenge - задачата му е да тича за всяко посещение на " Бърнли ". " Исках да обединя всичко, което обичам - футбол, пътувания и устойчивост ", споделя той.

Предизвикателството стартира на 2 август - 245 километра до стадиона на " Саутхемптън ". Необходими са му 10 дни. Следват ултрамаратоните до Лондон (292 километра, три пъти за 22 дни), Манчестър (37 км), Лестър (183 км), Уулвърхемптън (159 км) и Кардиф (339 км). Всеки път той се прибира до Бърнли и потегля от обичания стадион.

Дотук сметката е 2443 километра (може да ги следите в действително време в персоналния уебсайт на Скот), над 2 милиона крачки и към 230 000 изгорени калории.

Кънлиф пробва да поддържа устойчиво движение и да не изминава повече от 15-20 километра дневно. Понякога обаче събитията го принуждават да форсира графика. " Най-трудно беше до Уулвърхемптън. Изминавах съвсем по 100 километра дневно ".

Първоначално бегачът е ескортиран от автомобил, само че по-късно приключва тази процедура. " Познавам маршрутите, по пътя си закупувам храна и питиета. Обикновено преспивам в крайградските мотели, само че в последно време станах известен и елементарни хора ме канят да преспивам в дома им ".

Освен че се бори с депресията си, Скот се е заел с благотворителна самодейност. На уеб страницата му е открит дарителски фонд, в който към този момент са събрани над 8000 паунда. Парите ще отидат за организации, които се грижат за психологичното здраве на хора в тежки житейска обстановки.

Кънлиф към този момент е звезда на Острова и даже се появи в ефира на SkySports. Все по-често го разпознават на стадионите. " Надявам се, че ще оказа помощ най-малко на един човек, озовал се в моята обстановка. Тогава всичко ще си коства ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР