На 15 декември от 15:30 в сградата на МВнР ще

...
На 15 декември от 15:30 в сградата на МВнР ще
Коментари Харесай

Мария Габриел ще награди победителките в конкурса „Жените и дипломацията - посланик за един ден“

На 15 декември от 15:30 в постройката на Министерство на външните работи ще се организира церемонията по награждаване на победителките в националния конкурс „ Жените и дипломацията – дипломат за един ден “.

 

Конкурсът „ Жените и дипломацията – дипломат за един ден “ бе обявен  по самодейност на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, след  първата среща на министър на външните работи на България с дамите дипломати в София.

 

Ориентиран е към девойки и млади дами сред 14 и 25 години с интерес към дипломацията. В него се взе участие с есе на тематика „ Аз съм посланик “.

 

Най-убедителните и въздействащи есета  са  определени от жури в състав - проф. доктор Ингрид Шикова, катедра „ Европеистика “, Софийски университет; Кирил Вълчев, общоприет шеф на Българска телеграфна агенция и Петър Крайчев, общоприет шеф „ Двустранни връзки “, Министерство на външните работи.

 

“Повече дами във външната политика ще дадат убеденост и на други млади девойки да градят кариера в дипломацията. Днес доста млади девойки и дами имат потребност от повече доверие в себе си, с цел да следват фантазиите си. Искаме да откроим гения и мощните страни на младите дами, тъй като те трансформират към по-добро света към нас ”, разяснява вицепремиерът Мария Габриел.

 

Победителките в групата на младите дами от 18 до 25 години ще имат опцията да споделят един ден с жена посланик в представителството на нейната страна в София, а тези в групата на девойките от 14 до 17 години ще вземат участие в образователно посещаване на Народното събрание, Министерския съвет и Министерството на външните работи. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР