На 15 август, ние, православните християни, прославяме с душите си

...
На 15 август, ние, православните християни, прославяме с душите си
Коментари Харесай

„Български Възход“: Честит празник и нека имената ви носят здраве и късмет!

На 15 август, ние, православните християни, популяризираме с душите си успението на Света Богородица.

Стремим се да създадем място в душите си на усеща и мисли, отдадени на пречистия облик на Божията Майка, тъй като тя е пример на възвишен морал.

Пресвета Богородица е Майка на Исус Христос, само че тя също е Майка на всички нас, които прибягваме към нея за помощ.
Почитаме Божията Майка, тъй като имаме особена потребност от нея в тези лукави времена, когато царят обезверение, разколи, богохулства и всяка порочност.

Успение Богородично или Голяма Богородица, един от 12-те огромни християнски празници, е празнуван и от православни, и от католици.
На Голяма Богородица, след тържествена литургия в църквата, освещаваме обредни хлябове, които дамите раздават за здраве и за умрелите близки. Вярващите търсят покровителството на Света Богородица за житейските си проблеми.

На този ден вършим родови срещи, свързани с жертвоприношение – с курбан за живот, за здраве, за плодородна година, срещу инциденти и заболявания, а обичайни ястия на трапезата са прясна питка, украсена с орнамент, пиле каша, варено жито, царевица и тиква. Непременно се ядат любеница и грозде.

На Голяма Богородица честват всички, които носят благословеното име Мария, както и красивите имена Мара, Марияна, Мариана, Мариян и Мариан.
Честит празник и дано имената ви носят здраве и шанс!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР