На 15-ата среща на върха на БРИКС в Йоханесбург, Южна

...
На 15-ата среща на върха на БРИКС в Йоханесбург, Южна
Коментари Харесай

БРИКС: 30 държави търсят партньорство със съюза

На 15-ата среща на върха на БРИКС в Йоханесбург, Южна Африка, която се организира от 22 до 24 юни, водачите на страните от БРИКС реализираха единодушие да поканят Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства за нови членове от 1 януари 2024 година

Руският министър на външните работи Сергей Лавров загатна , че други 30 страни са показали интерес да открият партньорски връзки с алианса БРИКС. Той изрази вяра, че преди идната среща на върха на групата в Казан, Русия, която ще се организира през октомври идната година, ще бъдат създадени необятен кръг от решения.

По време на съвещание на Комисията за интернационално съдействие и поддръжка на сънародниците в чужбина на “ ” Лавров акцентира привличането на доста страни към петчленния блок на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Той акцентира на демократичната и взаимно уважаваща се основа, върху която действа БРИКС.

Той очерта проектите за повече от 200 стопански, политически и публични събития, които ще се проведат в над 10 съветски града, като кулминационната точка ще бъде срещата на върха на БРИКС в Казан през октомври идната година.

В подготовката на срещата на върха и обвързваните с нея събития, в това число тези на платформите БРИКС плюс и Outreach, ще вземат участие водачи от разнообразни разрастващи се страни, изключително прилежащи страни и съдружници от постсъветските организации, изясни Лавров.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР