На 15 април Старозагорски митрополит Киприан заминава за Йерусалим, за

...
На 15 април Старозагорски митрополит Киприан заминава за Йерусалим, за
Коментари Харесай

Митрополит Киприан ще донесе Благодатния огън от Йерусалим


На 15 април Старозагорски митрополит Киприан отпътува за Йерусалим, с цел да донесе Благодатния огън от Божи гроб за вярващите у нас. Митрополитът ще пътува с държавния аероплан, провиснал за случая от служебното държавно управление. Владиката ще бъде съпроводен от петима свещеници и Емил Велинов, шеф на отдел „ Протокол “ на Св. Синод на БПЦ. Те ще излетят от София рано сутринта на 15 април, с цел да имат време да стигнат от Тел Авив до храма „ Възкресение Христово “ в Йерусалим и да участват на слизането на огъня, което става към 14 ч. наше време.
Около 20 ч. държавният аероплан ще е на летището в София, където ще го чакат духовници от митрополиите в страната. Те ще бързат да отнесат огъня до храмовете в епархиите си до службата за Възкресение Христово в среднощ.
През последните години епархиите от Североизточната част на страната – Русенска, Варненска и Великопреславска, Великотърновска – предпочетат да взимат Благодатния огън от прилежаща Румъния, защото пътуването до София лишава доста време. Духовници от Гюргево доставят огъня по-рано за събратята си от България на Дунав мост, който е на час път от Букурещ.

ИЗТОЧНИК: dveri.bg
 .
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР