На 15.09.2020 г. в Девня в близост до разклона в

...
На 15.09.2020 г. в Девня в близост до разклона в
Коментари Харесай

Затвор и глоба за шофьор от Варна, предложил на полицаи 100 лв. подкуп и държал метамфетамин в колата си


На 15.09.2020 година в Девня наоколо до разклона в посока " Девня цимент “ бил спрян за рутинна инспекция от патрул на " Охранителна полиция “. Водачът не разполагал с аптечка и изглеждал очевидно обезпокоен. При направената информация за лицето било открито, че един път свидетелството му за ръководство е било отнето, поради шофиране след приложимост на опиати. Полицейските чиновници поискали подпомагане от сътрудници, с цел да може Кристиян да бъде тестван за дрога. Докато изчаквали втория патрул 28-годишният мъж споделил, че бърза и пуснал в краката на служителите на реда 2 банкноти по 50лв. По думите му " да се почерпят и да го оставят да си тръгне незабавно “. При направения обиск на автомобила му било намерено бяло прахообразно вещество. На място Кристиян П. бил тестван за алкохол, само че отказал да бъде тестван за опиати. Отказал да подпише протокола за инспекция на автомобила, както и да му бъдат направени кръвни проучвания в лаборатория за  алкохол и опиати. Заради отхвърли му е бил формиран акт за административно нарушаване. Експертизата на откритото в колата вещество е посочила, че  то е 0,08 гр метамфетамин на стойност 2 лева   

Кристиян П. е роден във Варна, с висше обучение, неженен, притежател и шеф на еднолично сдружение, осъждан.

Делото беше гледано в изискванията на кратко правосъдно разследване по искане на подсъдимия, който призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт.  При тази процедура, при постановяване на неоправдателна присъда, наказването " отнемане от независимост “ наложително се понижава с 1/3.

Престъпленията са осъществени от 28-годишния мъж в 3-годишния изпитателен период на предходна присъда, постановена от Районен съд – Девня на 10.10.2019г. за шофиране след приложимост на опиати. Спрямо Кристиян се води и досъдебно произвеждане в РУ-Девня за породено пътно произшествие породено още веднъж след приложимост на опиати.

Адвокатът на Кристиян посочи, че той е съдействал на органите на реда, има кръчма в Девня и обезпечава работа на още четирима души и има задоволително разсъдък, с цел да осъзнае постъпката си. Според отбраната, той не представлявал заплаха за обществото, заради което обективна присъда била отнемане от независимост в размер на 6 месеца.

На противоположното мнение беше представителят на прокуратурата. Посочено беше, че явно по отношение на Кристиян не е реализирана персоналната и генерална предварителна защита. Основания за това изказване били несъгласието му да бъде тестван за опиати и готовността му да понесе административно наказване за това. Другото съображение -  предходната му съдимост за същото закононарушение и висящо досъдебно произвеждане за породена злополука след приложимост опиат.

За оферти рушвет Варненският областен съд наложи на Кристиян П. наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 година и 6 месеца и санкция в размер на 2 000 лева Наказанието му за държане на опиат е затвор в размер на 1 година и санкция от 2000лв. След направената кумулация от съда, 28-годишният мъж следва да търпи по-тежкото наказване от двете – 1 година и 6 месеца затвор и 2 000 лева санкция. Заради съкратената процедура присъдата беше понижена с 1/3 до 1 година " отнемане от независимост “.

Тя не е дефинитивна и предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен период от през днешния ден.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР