На 14 юли в 09:13 ч. (7:13 ч. московско време)

...
На 14 юли в 09:13 ч. (7:13 ч. московско време)
Коментари Харесай

Авария в завод за обогатяване на уран в Урал

„ На 14 юли в 09:13 ч. (7:13 ч. московско време) в завод № 53 на Уралския електрохимичен комбинат (УЕХК) се разхерметизира цилиндър с обеднен уранов хексафлуорид с размер 1 пространствен метър. Пострадал е един служащ “, оповестяват от пресслужбата на компанията.

Източник на РИА „ Новости ” от службите за незабавна помощ посочи, че потърпевшият е умрял вследствие на " машинален удар ". Регионалната следствена комисия за момента не разяснява случая.

От градската администрация на Новоуралск се обърнаха към жителите на града с молбата да не се паникьосват и „ да не популяризират известия посредством месинджъри ”, защото „ обстановката е под надзор ”.

Няма заплаха за жителите на Новоуралск и личния състав на централата, удостоверяват и от пресслужбата на УЕХК. От компанията обясниха, че обстановката е местна и се лимитира до територията на индустриалната площадка. Персоналът на цеха, в който е станал случаят, е евакуиран, а мястото на повредата се санира. Радиационната конюнктура в предприятието и отвън него е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР