На 14 юли Рособоронекспорт за първи път публикува на своя

...
На 14 юли Рособоронекспорт за първи път публикува на своя
Коментари Харесай

Роскосмос усилва орбиталната групировка на НАТО с шпионски спътници

На 14 юли Рособоронекспорт за първи път разгласява на своя уебсайт статистика по договорите в галактическия бранш, заяви svpressa.ru. Оказало се, че с негово ходатайство Роскосмос е извел на орбити над 30 галактически апарата от 14 страни, в това число от Англия, Германия, Италия, Китай, Норвегия, Швеция, Европейската галактическа организация. На тази тематика изданието „ Свободная пресса ” посвещава обширен разбор от Антон Мардасов. Сред най-значимите планове, осъществени от Рособоронекспорт, са посочени изведените спътници в полза на Южна Корея, Италия и Съединени американски щати с ракетнокосмическия комплекс с морско базиране Sea Launch, 5 военни галактически апарата за отдалечено сондиране на Земята SAR-Lupe (Германия) от космодрума Плесецк, 4 апарата за взаимозависимост в полза на Австралия, ОАЕ, Канада и Турция.

Роскосмос обаче извел спътници и по свои директни контракти, тъй че общо изведените от Русия непознати спътници, в това число принадлежащи на страни от НАТО, са в пъти повече.

Мардасов основателно задава въпроса за какво Русия оказва помощ на НАТО да усилва своята орбитална формация от спътници, част от които ще шпионират нейната територия или ще уплътнят връзките на Алианса. Като образец създателят сочи Астра-2G през 2014 година, английските информационни Inmarsat 5F2 и Inmarsat-5F3 през 2015 година, американските Intelsat 31 DLA-2 и EchoStar 21 през 2016 година

Много любопитна е историята на Astra-2G на Airbus Defence and Space, който краткотрайно (за 3 месеца) щял да резервира връзки на НАТО в Х- и Ка-диапазони. Той обаче в действителност резервира позиция за чисто боен сателит в пренаселения Космос, като ще бъде изместен в нова точка.

Сходна е обстановката английския Inmarsat-5F3 от пето потомство, или спътниците на американската NGA (Национална организация за геопространствено разузнаване, влизащо в структурата на Пентагона.

Извеждането на спътниците в полза на непознати военни блокове стратегически не е преференциално за Русия, настояват специалисти. От друга страна посредством точно на тези галактически услуги през 90-те години и при започване на новия век съветската галактическа индустрия съумяла да оцелее. Например тъкмо с съветските галактически мотори РД-180 за ракетите-носители Atlas V американците извеждат свои геостационарни свързочни и военни спътници. Именно тези апарати са предопределени за оперативно предизвестие за ракетно нахлуване.

Нещо повече, част от стартовете на западни спътници са осъществявани с конверсирани военни ракети-носители „ Днепър”, направени въз основата на снети от бойно дежурство тежки МБР РС-20 (по западна сигнатура SS-18 „ Сатана”). Тази процедура е въведена от 2006 година от позиционния регион на 13-а Ясненска ракетна дивизия на РВСН (точно преди южния завършек на Урал).

Например през 2013 година „ Днепър”, стартирал от космодрума в Ясний, извел в космоса спътници на Съединени американски щати, Дания, Япония, Полша и ОАЕ.

Логиката е елементарна: в случай че апаратите на страните от НАТО не са изведени в орбита, то все едно това щял да направи различен „ превозвач”, получавайки за услугата пари, написа Мардасов.

Превод със обилни съкращения
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР