На 14 януари 1967 г. американските поети Алън Гинсбърг и

...
На 14 януари 1967 г. американските поети Алън Гинсбърг и
Коментари Харесай

Светлината на Азия — как източното мислене направи запада

На 14 януари 1967 година американските поети Алън Гинсбърг и Гари Снайдер, тези икони на бийт поколението, взеха присъединяване в „ Great Human Be-in “ в Сан Франциско, дружно с друга звезда от епохата, Тимъти Лиъри, който прикани тълпата „ да се включи, да се настрои и да напусне “.

До американците беше англичанин на име Алън Уотс. Роден в Кент, подготвен като епископален духовник, Уотс се трансформира в един от най-известните тълкуватели на дзен будизма на запад. Макар и съвсем пропуснат през днешния ден, Уотс, чийто патрициански акцент и пушене на лула опровергаваха неговия опит в азиатските религии, в миналото беше една от най-видните фигури във феномен, чиято история продължава повече от 2000 години: убеждението на западните мислители, че просветлението е в район, наименуван „ изток “.

В Светлината на Азия Кристофър Хардинг, експерт по японска история в Единбургския университет, изследва очарованието на Азия от средновековието до началото на нашия век. Той е построил дълготраен роман, за ​​да ни н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР