“На 14-ти този месец предложихме на вниманието на Народното събрание

...
“На 14-ти този месец предложихме на вниманието на Народното събрание
Коментари Харесай

БСП настоява НС да приеме обща декларация по македонския въпрос, за да защитим националния си интерес

“На 14-ти този месец предложихме на вниманието на Народното събрание да приемем обща декларация по северно македонските въпроси. Знаете доста добре, че два пъти към този момент приехме сходни заявления. Това беше реакцията на социалистите, защото чуваме апели в това да се обединим и да потърсим поддръжка. Аз убеждавам, че Българска социалистическа партия търси поддръжка отвън рамките на нашата страна, при нашите европейски сътрудници. “

Това съобщи от парламентарната естрада Иван Ченчев, зам.-председател на парламентарната група на “БСП за България ”.

“Но дано първо решим въпроса сред нас, а точно да защитим българския народен интерес, като гласуваме една такава обща декларация. Тази декларация, господин ръководител, на 17-и ми казахте да създадем план за решение, да го внесем във външната комисия за разглеждане, обаче към момента не е гледана там, ” уточни социалистът и прикани ръководителят на комисията да я показа, само че също по този начин и да бъде още веднъж включена в дневния ред на Народното събрание.

„ Нека всеки да може да гласоподава по тази обща декларация, по която убеждавам Ви, нямаше нито един депутат да възрази на нещо сходно, защото всички въпросиq свързани с националния интерес на България, попадаха вътре ”, сподели още той.

От парламентарната естрада Ченчев направи следното предложение:

„ Ние като българи да си защитим националния интерес, а всички парламентарни групи и партии дано продължат да търсят поддръжка в Европа за българската позиция - да сме почтени и да изглеждаме по този начин, както заслужава да наподобява България ”, уточни социалистът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР