На 14 септември, от 10,30 ч., официално ще бъде открита

...
На 14 септември, от 10,30 ч., официално ще бъде открита
Коментари Харесай

Община „Тунджа“ открива обновената сграда на детската градина в с. Крумово

На 14 септември, от 10,30 ч., публично ще бъде открита обновената постройка на Детска група „ Люляче “ с. Крумово, която е част от Детска градина „ Кольо Тенев “.

Сградата е актуализирана по план " Реконструкция и ремонт на общинска просветителна инфраструктура с локално значение “, финансиран посредством МИГ – Тунджа по Програмата за развиване на селските региони по подмярка 19.2 „ Прилагане на интервенции в границите на тактики за Водено от общностите локално развиване “.

По плана е осъществен главен ремонт на детската градина в с. Крумово, който включва полагане на топлоизолация по фасадата и таванската плоча на постройката, замяна на външната и вътрешна дограма, унищожаване на настилка в мокрите пространства, отчасти изкърпване и замяна на някои облицовки. Съществуващата базалтова настилка е сменена с настилка от шлайфан бетон. Подменена е вътрешната и външна водопроводна и канализационна апаратура, дренажна система, олуци и водосточни тръби.

Общата стойност на ремонта е 178 014 лева, от тях 58 500 лева са общински средства за дофинансиране на инфлационните процеси.

През новата 2023 – 2024 образователна година в Детска група „ Люляче “ ще се образоват 24 деца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР