На 14 октомври в Камерната зала на ПБНЧ Еленка и

...
На 14 октомври в Камерната зала на ПБНЧ Еленка и
Коментари Харесай

В Свищов стартира XX-ти Национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри 

На 14 октомври в Камерната зала на ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “, в гр. Свищов бе намерено Двадесетото юбилейно издание на Националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри. Старт на културното събитие даде кметът на Общината доктор Генчо Генчев, който акцентира значимостта на изкуството във всичките му форми и неговата все по-голяма нужда за обществото в сложните времена, в които живеем и провокациите, пред които сме изправени. 

Секретарят на Първото българско читалище Геновева Танчовска направи къса ретроспекция на развиването на Фестивала през годините и изрази вяра събитията да разрешат през идната 2023 година той още веднъж да бъде извършен в навечерието на Международен ден на театъра – 27 март, какъвто е и нормалният му интервал на осъществяване.

В театралния фестивал, който се организира под патронажа на кмета на Община Свищов, ще вземат присъединяване 9 любителски състава от Свищов, Белене, Пловдив, Гълъбово, София, Пазарджик, Бургас и Велико Търново, които ще бъдат оценени от умело жури в състав: Крум Гергицов – театровед и ръководител на журито, Кирил Ангелов – артист от Велико Търново и Розин Чепанов – режисьор от Свищов.

Всички театрални групи ще получат грамота за присъединяване си, а награждаването на най-изявените от тях ще се организира на 15 октомври от 18.30 часа в Камерната зала на Читалището.

Двадесетото издание на фестивала стартира с постановката „ Луда трева “ на Драматичния спектакъл към свищовското читалище „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “, а директно преди този момент всички присъстващи се любуваха на музикален привет, в осъществяване на младия и надарен китарист от Школата по изкуства към ПБНЧ – Александър Киров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР