На 14 октомври Твърдица чества своя празник - Петковден. Ритуалът

...
На 14 октомври Твърдица чества своя празник - Петковден. Ритуалът
Коментари Харесай

Днес Твърдица празнува Петковден

На 14 октомври Твърдица празнува своя празник - Петковден. Ритуалът стартира в 10 и 30 ч. пред десетки жители и посетители, пристигнали в подбалканския град на този значим ден.
 
 14 октомври - празник на община Твърдица 14 октомври - празник на община Твърдица Източник: Zonanews  Кметът на Твърдица Атанас Атанасов Кметът на Твърдица Атанас Атанасов Източник: Zonanews

В него участваха кметът на общината Атанас Атанасов, зам. кметът Антон Драганов, ръководителят на Общински съвет-Твърдица Мирослав Дяков, някогашният кмет на града Иван Иванов (1992-1995), Пламен Димитров, шеф на РУ-МВР-Твърдица, Денчо Чомаков, шеф на Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”-Твърдица, общински съветници, кметове на обитаеми места. 
 
 Вдигане на знамената на община Твърдица, Република България и Европейски Съюз Вдигане на знамената на община Твърдица, Република България и Европейски Съюз Източник: Zonanews
Бе осъществен обред за повдигане на знамената на община Твърдица, Република България и Европейски Съюз на площад " Свобода ".
 
 Кметът на Твърдица Атанас Атанасов Кметът на Твърдица Атанас Атанасов Източник: Zonanews
Кметът на Твърдица Атанас Атанасов се обърна с привет към жителите и гостите:
" Уважаеми съграждани и скъпи посетители на община Твърдица,
За мен е наслаждение още веднъж на днешния ден - 14 октомври Петковден - да ви поздравя с нашия празник, празника на нашия град. Днешният ден е мотив да се срещнем още веднъж с религия и вяра, че макар компликациите, с които се сблъскахме през последните години, ни предстоят дни, които ще ни донесат нови благоприятни условия и нови хоризонти, с цел да продължим напред. Нека Света Петка да закриля и направлява този път, с цел да можем да продължим да работим за положителното на града ни. Убеден съм, че с помощта на взаимните старания на общината, Общинския съвет, институциите, бизнеса и вашата самодейност, на жителите, ще реализираме едно по-добро бъдеще и ще продължим да отстояваме престижа и положителното име на града и общината. Обръщам се и към младите съумели хора на нашия град - Вие сте тези, които с достиженията си ни прославяте, вярвайте в своето настояще, съхранете стремежа си и желанието за реализация, бъдете виновни и откровени хора, подготвени за достиганена по-високи върхове. Позволете ми на този ярък ден да пожелая на всички поданици и посетители на града доста здраве, благоденствие и шанс. Бъдете мощни, радвайте се на споделеното човешко благополучие и запазете място във всяки ден от календара за положителни каузи. Нека празникът ни донесе доста наслада и забавление. Използвам опцията да благопожелавам на всички именници, бъдете живи и здрав, Бог да ви благослови! Честит празник на всички! "
 
 Протойерей Иван Иванов Протойерей Иван Иванов Източник: Zonanews
След това бе отслужена празнична литургия от протойерей Иван Иванов. Ритуалът бе последван от поднасяне на венци и цветя на Паметника на свободата.
 
 Кметът и зам.-кметът на Твърдица сервират венец Кметът и зам.-кметът на Твърдица сервират венец Източник: Zonanews  Кметът и зам.-кметът на Твърдица сервират венец пред монумент на свободата Кметът и зам.-кметът на Твърдица сервират венец пред монумент на свободата Източник: Zonanews

След това бе извършена тържествена сесия на Общински съвет-Твърдица в киносалона на НЧ " Св. Св. Кирил и Методий 1914 ", където кметът Атанас Атанасов награди с почетен знак, плакет и грамота Янка Тодорова, шеф на детската градина.
 
 Кметът на Твърдица награждава надарени деца от общината Кметът на Твърдица награждава надарени деца от общината Източник: Zonanews
С парични награди бяха наградени изявени деца от общината.
 
След това на площада стартира празничен концерт на самодейни сформира и клубът по спортни танци " Яница " – гр. Нова Загора. Празничната стратегия ще приключи вечерта с концерт и празнично хоро на пл. " Свобода ".
 
 Петковден - празник на община Твърдица Петковден - празник на община Твърдица Източник: Zonanews
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР