На 14 май украинските сили продължават да контраатакуват около Бахмут.

...
На 14 май украинските сили продължават да контраатакуват около Бахмут.
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Целта на Украйна в Бахмут е да обкръжат града, а не фронтално да атакуват

На 14 май украинските сили не престават да контраатакуват към Бахмут. Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр заяви, че денем на 14 май украинските сили са завладяли над 10 съветски позиции в северните и южните околности на Бахмут.Това се споделя в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за положението на фронта в Украйна.

Руски военни блогъри настояват, че украинските войски са атакували към Берхивка, Клишивка и Курдиумивка и са заели нови неуточнени позиции наоколо до обитаемоте места, а също така са напреднали към Яхидне откъм Богдановка.

Финансистът от Групата " Вагнер " Евгений Пригожин твърди, че украинските сили не са правили набези през нощта на 13 против 14 май.

ISW не е следила образно удостоверение за нови украински позиции към Бахмут. На 14 май представителят на Източната група сили на Украйна полковник Серхий Черевати акцентира, че главната цел на Украйна в Бахмут е да унищожи съветските зони на централизация и да обкръжи града, а не да организира фронтални офанзиви.

Черевати означи, че украинските сили неотдавна са напреднали до 300 м в някои региони, а Маляр заяви, че украинските сили напредват в две направления в предградията на Бахмут.

Руското министерство на защитата (МО) се пробва да отвлече вниманието от неотдавнашните украински триумфи край Бахмут, като хвали съветските отбранителни старания против украинските контраатаки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР