На 14 май ще отвори всичките си гранични пунктове, за

...
На 14 май ще отвори всичките си гранични пунктове, за
Коментари Харесай

Гърция отваря туризма и сухопътните си граници на 14 май

На 14 май ще отвори всичките си гранични пунктове, с цел да избегне усложненията, с които се сблъска страната предходната година, съобщи министърът на туризма Харис Теохарис. Изказването му беше в отговор на депутатско запитване по отношение на туристическия сезон, заяви МИА.
Той изясни още един път проекта на държавното управление в пет точки с предварителни условия за пътешестване в Гърция: или, или отрицателен тест, смесен с надзор при влизането, с цел да бъдат открити позитивни на гости, хотелска карантина за уединяване на инфектирани, имунизация на туристически служащи, както и прецизно съблюдаване на здравните протоколи, " които предходната година резервираха сигурността както на туристите, по този начин и на жителите ".
Той акцентира, че Гърция първа е оповестила проекта си за работа на туризма по време на пандемията.
 Гърция отваря още веднъж магазините, макар високия % инфектирани Гърция отваря още веднъж магазините, макар високия % инфектирани
От през днешния ден Гърция отвори множеството магазини за търговия на дребно макар постоянното равнище на инфекции с Covid-19 и двуцифрените смъртни слу...
Министърът изясни, че когато има бързи проби на летищата, няма да бъде належащо 24 часа по-късно туристите да бъдат търсени и събирани от хотелите, с цел да бъдат преместени в хотелите за изолираност, а изолацията ще бъде допустима непосредствено на летищата, което дава по-голяма сигурност на останалите жители. По същия метод, в случай че някой пътува с автомобил и даде позитивен тест, ще може да се върне назад.
Теохарис отхвърли изказванията, че туристите, които към този момент са влезнали в страната, се разхождат свободно, за разлика от жителите, които са под карантина, и акцентира, че разпоредбите и ограниченията, които важат за гърците, се отнасят и за чужденците.
Неваксинираните няма да бъдат дискриминирани и заведенията за хранене няма да бъдат отворени единствено за имунизираните.
Относно разискването на „ covid-free “ острови, министърът съобщи, че сходен метод е неправилен, защото проектът за туризма се отнася за цялата страна като безвредна дестинация. Жителите на избрани острови се имунизират по оперативни аргументи и това няма връзка с туризма, сподели Теохарис. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР