На 14 март 2022 г., понеделник, от 11.00 ч. Бюрото

...
На 14 март 2022 г., понеделник, от 11.00 ч. Бюрото
Коментари Харесай

Дискусия „Заплахите за европейската демокрация от чуждестранна намеса и дезинформация“

На 14 март 2022 година, понеделник, от 11.00 ч. Бюрото за връзка на Европейския парламент в България провежда полемика на тематика „ Заплахите за европейската народна власт от задгранична интервенция и дезинформация “, която ще се организира с стеснен брой аудитория в Дома на Европа и онлайн.

Целта на полемиката е да се разиска нуждата от координирана тактика против външна интервенция и методите за противопоставяне на манипулирането на информация.

В събитието ще се включат Андрей Ковачев, член на Европейския парламент (ЕНП) и на комисия INGE, Ралица Ковачева, учител във Факултета по публицистика и всеобща връзка на СУ „ Св. Климент Охридски “ и основен редактор на Factcheck.bg, и Руслан Стефанов, програмен шеф в Центъра за проучване на демокрацията. Модератор ще бъде журналистката от Българска национална телевизия Добрина Чешмеджиева.

Предвид актуалната война в Украйна в центъра на разискванията ще бъдат въпросите по какъв начин да защитим обществата си от хибридни войни, тайни теории, хакерски атаки и манипулиране на онлайн платформи, както и от прикрито задгранично финансиране на политически действия. Специално внимание ще бъде обърнато и на въздействието на дезинформацията върху демократичните процеси, по какъв начин логаритмите трансформират обществените мрежи в мощни средства за операция и поляризация, новите трендове в тактиките за задгранично вмешателство в цифрова среда и методите, по които можем да защитим свободата на изложение при манипулиране на дебатите онлайн. Ще бъдат разисквани и въпроси, свързани с рисковете, подбудени от зависимостта от задгранични технологии и от кибершпионажа.

Предвидено е събитието да стартира с панелна полемика, последвана от отговори на въпроси от публиката онлайн и онлайн.

Събитието онлайн ще се организира в конферентната зала в Дома на Европа, ул. „ Г. С. Раковски “ №124, София с предварителна регистрация до запълване на позволения потенциал на залата. Регистрация може да бъде направена до до 13 март 2022 година на следния линк: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Registration14032022. Местата са лимитирани.

Дискусията може да бъде проследена онлайн на страницата на Бюрото на Екологичен потенциал в България във Фейсбук и в канала в YouTube. Зрителите могат да задават въпроси към участниците авансово в slido с код #INGE. По време на полемиката въпроси ще могат да бъдат задавани посредством мнения към излъчването във Фейсбук и YouTube.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР