На 14-и юни от 20.30 часа на сцената на Летен

...
На 14-и юни от 20.30 часа на сцената на Летен
Коментари Харесай

Романтика, красива музика и финес с Еделина Кънева и Орлин Горанов в "Приказка за двама"

На 14-и юни от 20.30 часа на сцената на Летен спектакъл – Бургас публиката ще съпреживее щастливи мигове на допир с изкуство от висока проба с концертния театър " Приказка за двама ", който показва един от най‐обичаните български артисти – Орлин Горанов, във трогателен дует с превъзходното сопрано Еделина Кънева.

Концертният план с една от най-романтичните музикални стратегии звучи под оркестровия акомпанимент на музикантите от Бургаската опера, а зад диригентския пулт е именитият маестро Деян Павлов. Събитието е второто от програмата на Бургаските музикални празници " Емил Чакъров ", които бяха публично открити с блестящата премиера на балета " Дон Кихот " от Лудвиг Минкус, режисура – Галина Калчева, на 7-и юни. Летният фестивал на името на празници се организират за петнадесети следващ път от Държавна опера – Бургас и община Бургас.

 Еделина Кънева и Орлин Горанов в Еделина Кънева и Орлин Горанов в " Приказка за двама " Източник: Държавна опера-Бургас
На сцената на Летен спектакъл – Бургас във вторник един от най‐успешните театрални тандеми – Орлин Горанов и Еделина Кънева, ще подари на публиката неувяхващите усеща и безконечните послания на вълнуващи арии и дуети от мюзикълите " Котките ", " Фантомът на операта ", " Целуни ме, Кейт ", " Моята прелестна лейди ", " Човекът от Ла Манча ", " Singing In The Rain ", както и трансформиралата се в емблема " Светът е за двама ".

В отлично селектираната стратегия звучат и известната " Con te partiro ", изпълнявана от Андреа Бочели, както и композицията, дала името на концерта – " Приказка за двама " /музика и аранжимент – Митко Гидишки, текст – Матей Стоянов/. Великолепните експерти Еделина Кънева и Орлин Горанов анонсират всяко от осъществяванията – освен давайки информация за изпълняваните творби, само че и зареждайки с въодушевление и придавайки задушевна атмосфера на събитието.

Подбраната селекция от световноизвестните мюзикъли и известни песни е под отличния оркестров акомпанимент на музикантите от Държавна опера – Бургас. Те извършват – с усет, жанр и отлично изцяло звучене, и независими оркестрови композиции – Увертюра от мюзикъла " Моята прелестна лейди ", известния " Валс No2 " от Шостакович и други Комбинацията от всички съставни елементи на концерта – известни и обичани солисти, отличен оркестър и първокачествен диригент, са гаранция за една вълшебно прекарана вечер в среща с вълнуващите послания на музиката на " Приказка за двама " на 14-и юни.

Концертната демонстрация с приказно име е една нужна глътка романтика в комплицираната модерна действителност. Предстои и национално турне на сполучливия музикален план – ден преди концерта на Летния спектакъл в Бургас – на 13 юни – в гр. Сливен, следват концертни изяви в Благоевград, Пловдив, Карлово, Русе и Плевен.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР