На 14 и 15 септември 2022 г. в гр. Букурещ,

...
На 14 и 15 септември 2022 г. в гр. Букурещ,
Коментари Харесай

Прокурор от СГП участва в конференция в Букурещ за трансграничния трафик на наркотици

На 14 и 15 септември 2022 година в гр. Букурещ, Румъния, бе извършена финалната конференция на стартиралия през 2019 година план „ Snow White – Координирано справяне с новите трендове в трафика на опиати “, проведена от Прокуратурата на Румъния и Дирекцията за следствие на проведената престъпност и тероризма.

Основната цел на плана е да се укрепи потенциала на правоприлагащите органи за битка с трафика на опиати от държавите-членки на Европейския съюз (ЕС).

В конференцията участваха редица представители на прокуратурата, полицията и митническите органи от Румъния, България, Белгия, Литва, Швеция, Испания, Малта, Германия, Полша, Нидерландия. На форума  присъстваше и Виолета Желева, прокурор при Софийска градска прокуратура.

По време на конференцията бяха показани разнообразни способи за следствие на трансграничния трафик на опиати, новите трендове, свързани с методите за преместване на наркотични субстанции през границите на страните от проведените незаконни групи на интернационално равнище, и провокациите пред правоприлагащите органи при битката с тях.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР