На 14 февруари съвпадат три празника и всеки българин може

...
На 14 февруари съвпадат три празника и всеки българин може
Коментари Харесай

Предложение: Посрещаме Свети Валентин и Трифон Зарезан с Папи Ханс, театър и любовни писма

На 14 февруари съответстват три празника и всеки българин може да избере кой от тях да празнува: църковният празник за успението на св. Кирил Славянобългарски, празникът по остарял жанр на Трифон Зарезан, отбелязван като Ден на лозаря, и празникът на св. Валентин. Романтичната традиция за св. Валентин датира от няколко века и е следвана от милиони, без значение от религията и културата им.
Прочетете още
Празниците са любовта и виното можем да посрещнем с разнородни развлечение – опция на заведенията за хранене или пък да ги съвместим с тях. Ето какво можете да видите и преживеете в Пловдив през днешния ден:

10 ч., Парк „ Ружа ”
Празник  по случай Трифон Зарезан с присъединяване на представителния отбор " Марица " към СУ " Св. св. Кирил и Методий " и студио " Музикална вълна ". Ще имате опция да отпиете глътка от божествената напитка, да усетите свежестта на бялото вино, плътността на аленото, плодовия мирис на розето. Ще чуете от първо лице и трогателен роман за неговия път – от лозето, през бъчвата, до потребителя.

12 ч ., Исторически музей, Зала „ Съединение ”
Откриване на краткотрайна галерия със заглавие „ Любов в пощенски плик ”. РИМ - Пловдив има богата сбирка от картички и писма на известни и не толкоз известни персони от минали времена. Пазени във фондовете на музея, те припомнят за света преди удобствата и бързината на електронните известия през днешния ден. Акцент в изложбата „ Любов в пощенски плик ” ще бъде част от кореспонденцията сред Найден Геров и неговата годеница Мария. С откриването на изложбата, РИМ – Пловдив ще показа и новите експозиционни витрини и резултата от редица ремонтни действия, извършени по плана на община Пловдив BGCULTURE-1.001-0016 „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “. Входът е свободен.

  17 ч., Галерия „ Готи ”
Откриване на  фотоизложба „ Градски импресии ” на Румен Каравълев. Каравълев е създател, който харесва и търси ексцентричното във всичките му проявления. Като човек, роден и работещ в Пловдив, мирогледът му е на типичния градски човек. Този факт, комбиниран с философията на неговото мислене, насочват погледа му най-вече към нещата в огромния град, които хората нормално не виждат или считат за незадоволително значими, с цел да ги отбележат в съзнанието си. Входът е свободен.

18 ч., Исторически музей, Зала „ Съединение ” 
Специално събитие „ Музика, обич и вино “ -  вдъхновяваща сетивата креативна вечер, отдадена на музиката, любовта и виното. Гост на събитието ще бъде Елена Минчева - докторант в направление „ Западноевропейска литература ” в ПУ „ Паисий Хилендарски ”. Тя е подготвила презентация със заглавие: „ Дарио Фо и Франка Раме – любовта, която ги трансформира в най-поставяния италиански тандем на международна сцена ”.

Вечерта включва осъществявания на ученици на НУМТИ „ Добрин Петков ” – гр. Пловдив. Партньор на събитието е Фирма Бибендум - българска компания, която внася виновност от всички най-известни винарски райони в света. Входът е с билети.

18 и 19 ч., площад пред Епископската базилика
Градска игра „ Влюбен Пловдив ”

19 ч ., Дом на културата „ Борис Христов “
„ МаскАрт “ и „ Арт Билет “  с поддръжката на община Пловдив канят на Гала вечер  „ Любов и вино в театъра “. Програмата включва две обособени събития с един билет. От 19 часа  стартира " За любовта " – сценичен театър с присъединяване на Цветана Манева, Лилия Маравиля, Тодор Дърлянов, Петър Антонов, Силвия Петкова, Дарин Ангелов, Боряна Братоева и Петър Дочев, по драматургичните проби на Яна Борисова. Режисьор е Димитър Коцев – Шошо, сценографията е дело на Елис Вели, а музиката е на Милен Кукошаров.

От 21 часа във фоайето пред залата, група „ Меломания “ ще ни придвижи в света на романтиката и любовта с едни от най-любовните и безконечни български поп шлагери. Концертът ще е съпроводен от празничен коктейл, с чаша вино за всички, който ще изберат да отпразнуват вечерта с „ Любов и вино в театъра “.  Входът е с билети.

  19 ч., Драматичен театър-Пловдив
„ Ромео и Жулиета ” от Уилям Шекспир – ПРЕМИЕРА; Сценична версия и постановка: Стайко Мурджев; Сценограф и костюми: Никола Налбантов;  Музика:  Петър Дундаков;  Хореография и театрална пластика: Станислав Генадиев и Филип Миланов; Сценична тирада и Шекспирово слово:  Сава Драгунчев;  Консултант по жестомимичен език: Тилка Кайрякова; Асистент-режисьор: Николай Йорданов; Участват: Симеон Алексиев, Димитър Банчев, Венелин Методиев, Мариана Йотова, Ивайло Христов, Ивана Папазова, Спартак Панталеев, Елеонора Иванова, Стилиян Стоянов, Константин Еленков, Борис Кръстев, Елена Кабасакалова, Алексей Кожухаров, Мартин Раков, Красимир Василев, Ивана Крумова, Павел Сапунджиев, Стефан Саръивáнов, Златко Шарков, Николай Колев. Входът е с билети. 

19 ч., Галерия " Артистика "
Поезия, графика, ария и вино се събират в изявата на Теодора Богоева и Иван Богоев

19, 20 .45 и 22 .30 ч ., Комеди Клуб Пловдив
Свети Валентин с Петя Кюпова и Ники Банков в Комеди Клуб Пловдив. Смей се с другари! Комеди Клуб София е основан през 2015 година от комедианта и продуцент Иван Кирков, с цел да разпространява стендъп комедията у нас. Днес в Клуба можеш да гледаш онлайн всяка вечер най-хубавите български стендъп комедианти. От няколко години, Комеди Клуб отвори порти и в Пловдив.   Входът е с билети.

22 ч., Plovdiv Event Center
За втора поредна година Папи Ханс отбелязва любовта точно на нейния празник с концерт в обичания Пловдив. За да потвърди, че Свети Валентин не е просто вечеря на свещи с букет и червен балон, той идва на 14 февруари от 22 ч. в Plovdiv Event Center. Свети Валентин може да бъде освен това от факсимиле. Може да бъде мотив да викаме с цялостно гърло, да пеем дружно и да честваме любовта по нашия си метод. Защото в случай че нещо заслужава да бъде чествано, то това е тя.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР