На 14 август от 19 ч. в Музейна галерия „Димитър

...
На 14 август от 19 ч. в Музейна галерия „Димитър
Коментари Харесай

Гала концерт в галерия „Димитър Георгиев“

На 14 август от 19 ч. в Музейна изложба „Димитър Георгиев“ – Пловдив ще се състои церемония концерт на участниците в Международната лятна музикална академия „Родопа“.

Всяка година в разгара на лятото лятната академия в Широка Лъка събира млади музиканти и артисти и под управлението на изявени международни педагози, се образоват за рационализиране на своите умения.

Музейна изложба „Димитър Георгиев“ – Пловдив (ул. Съборна, Старинен Пловдив) предпочитано дава сцена на млади музиканти и с наслада ще бъдем домакини и на заключителния концерт на Международната лятна академия.

За първа година в музейна изложба „ Димитър Георгиев “ – Пловдив ще се организира заключителния концерт на участниците в 16-то издание на интернационална лятна музикална академия „ Родопа “ на 14 август /неделя/ от 19 часа.

Всяка година при започване на месец август тя притегля млади музиканти – артисти и инструменталисти – от Европа, Америка, Австралия, Азия в Националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Широка лъка “, с цел да се образоват от известни  преподаватели.

Тази година  в преподавателския екип се включиха проф.КЗ  Елена Филипова и проф. Лилия Илиева – пеене,  Мария Лешкова – национално пеене, Тома Карапаунов –народни танци. Първият и до момента основен основател, уредник и спонсор на Академията са Японско-българското сдружение ( в лицето на сем. Томияма от Токио и Арс култура-Пловдив).

В началото академията е спонсорирана от Посолството на Швейцария в България посредством Н. Пр.  Томас Фелер, Посланик,  който след отдръпването си с персонални средства и до през днешния ден годишно дава 4  стипендии за български възпитаници и студенти от музикалните учебни заведения и академии у нас. Този негов жест към България няма аналог.

Още от основаването художественият началник на Академията доктор Мария Червенлиева, показа:

„ Ние отдаваме огромно внимание на работата с младите музиканти.В годините сме привличали авторитетни педагози от разнообразни страни. За страдание се простихме с един извънреден  пианист и възпитател проф. Божидар Ноев. През годините сме имали професори от Съединени американски щати, Япония, Германия, Австрия, Швейцария   както и участници от Съединени американски щати, Австралия, Япония, Швеция, Германия, Австрия, Швейцария, Чехия и несъмнено – от България.

За нашият церемония концерт тази година избрахме изложба „ Димитър Георгиев “ поради прелестната зала и атмосфера. Благодаря сърдечно за организацията и имам вяра, че ще стане един прекрасен концерт! “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР