На 14 април 2022 г., във връзка с Деня на

...
На 14 април 2022 г., във връзка с Деня на
Коментари Харесай

Ден на отворените врати под мотото „Открито за съдебната власт“ и награждаване на победители в конкурс за ученическо есе се проведе в Разград

На 14 април 2022 година, по отношение на Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите – 16 април, Окръжната и Районната прокуратури в Разград организираха Ден на отворените порти под мотото „ Открито за правосъдната власт“.

На поканата на прокурорите се отзоваха възпитаници от 8 „ а “ клас от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“-Разград, с които магистратите беседваха и дискутираха по редица тематики. Повечето бяха сложени от самите деца. Сред разискванията откриха място въпроси за Конституцията и законите в Република България, правосъдна власт и място на прокуратурата, специалността на юриста, жителите и правосъдните институции, закононарушенията и наказванията. Учениците си потеглиха с готовност за нови срещи.

В Деня на отворените порти бяха наградени спечелилите в оповестения конкурс за ученическо есе по мисълта на немския мъдрец Имануел Кант: „ Човек е свободен единствено тогава, когато не му се постанова да се подчинява на никого, с изключение на на закона “. В него се включиха възпитаници от учебни заведения в Разград и Кубрат.

Комисия в състав: прокурор Тихомир Тодоров – административен началник на Окръжна прокуратура-Разград, прокурор Зорница Цветкова и прокурор Павлина Узунова от Районната прокуратура в града, въпреки и мъчно отличи спечелилите.

Първо място бе присъдено на Белослава Върбанова Петкова – ученичка в 11 „ б “ клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ – Разград. Второ място зае Румина Илиева Цонева – ученичка в ПГХТБТ „Мария Кюри“ – Разград. А трети се класира Васил Тонев Калчев – възпитаник в 11 „ б “ клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ – Разград. Те получиха грамоти и предметни награди, които им бяха връчени от заместник–окръжния прокурор Емил Енчев. Прокурорите благодариха на всички участници в състезанието и им пожелаха креативен триумфи и ярко бъдеще.

Най-добрите произведения ще бъдат оповестени на уеб страницата на Окръжна прокуратура–Разград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР