На 14.10.2022 г. на ГКПП Капитан Андреево пристигнал товарен автомобил

...
На 14.10.2022 г. на ГКПП Капитан Андреево пристигнал товарен автомобил
Коментари Харесай

Съдят турчин, за контрабанда на златни изделия за 110 506 лева

На 14.10.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево дошъл товарен автомобил с непозната регистрация, пътуващ от България за Турция.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществената такава в кабината на товарния автомобил митническите чиновници намерили укрит един пакет, съдържащ два броя отливки с правоъгълна форма от жълт метал. Според експертизата на вещото лице откритите произведения, с общо тегло от 1628.30 грама, са от злато и възлизат на 110 506 лв..

Контрабандните златни произведения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на товарния автомобил Б.К., турски жител, на 55 година, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б. „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “, както и „ Забрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР