На 14.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към

...
На 14.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към
Коментари Харесай

Задържаха непълнолетно момче в София, удряло полицай и му се изплюло в лицето

На 14.09.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинения Г. К., на 16 години, за това, че:
На 13.09.2020 година, към 13.50 ч., в гр. София, като малолетен, само че можещ да схваща свойството и смисъла на действието, както и да управлява постъпките си направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като отправил обидни думи към полицейски чиновници от 03 РУ-СДВР и се изплюл в лицето на служител на реда. Деянието е съпроводено със опозиция против чиновник, изпълняващ отговорности по запазване на публичния ред и по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм. Това оповестиха от прокуратурата.
Г. К. е упрекнат и в това, че на същата дата и място, посредством притискане с ръце е предизвикал на полицейски чиновник от 03 РУ-СДВР при осъществяване на службата му, лека телесна щета изразяваща се в кръвонасядания и охлузвания в региона на дясната предмишница.
На горепосочената дата и място, посредством нанасяне на голям брой удари обвиненият незаконно унищожил лайсна на врата на лек автомобил и незаконно развалил вратата на автомобил, благосъстоятелност на Столична дирекция на вътрешните работи.
Престъпленията, за които Г. К. е притеглен като обвинен, са наказуеми с отнемане от независимост.
Предвид високата социална заплаха на действието, на 14.09.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения Г. К. за период до 72 часа. На 16.09.2020 година ще бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР