На 14.05.24 г. град Левски стана част от III-то Национално

...
На 14.05.24 г. град Левски стана част от III-то Национално
Коментари Харесай

Националното шахматно турне „АСЕНЕВЦИ” - прекрасен празник за децата в град Левски

На 14.05.24 година град Левски стана част от III-то Национално Шахматно турне „ Асеневци ”, провеждащо се под патронажа на кмета на община Левски -Любка Александрова.

Шахматната школа „ Асеневци ” е една от най-успешните в България, учаща към 2000 деца годишно.Събитието сложи началото на една дълготрайна самодейност -4-месеченбезплатен курс по шахмат за начинаещи и напреднали, които ще се образоват от професионални треньори. По време на празника, над 120 децата от СУ „ Крум Попов ”, ОУ „ Максим Горки ”, ОУ „ Неофит Рилски ” и ЦНСТ се срещнаха с разпоредбите на шахмата и участваха в отборни игри, за които бяха готови доста награди. Техен преподавател беше господин Даян Нинов, създател на шахматната школа „ Асеневци ” и треньор към международната федерация по шахмат FIDE.



Всички сполучливо приключили четири месечното шахматното образование, ще получат документи, а най-добре представилите се на общинско равнище, ще имат опцията да вземат участие в националния шампионат на първенците!



Заместник кмета на община Левски господин Кольо Домеников, поздрави децата решили да създадат първият си ход към шахматното предизвикателство. Той получи и почетно отличие за Община Левски, за принос към развиването на шахмата в България!



Инициативата има за цел да открие млади гении в региона на шахмата, които да развият неподозираните си до в този момент качества и дружно с това да им се даде опция за изява на национално равнище!



Организаторите от Община Левски и МКБППМН, с наслада приветстваха подрастващите, които се включиха в самодейността по популяризирането на най-интелектуалния спорт – шахмата! Нека ръка за ръка с шахмата да възпитаме в децата отговорност, централизация и увереност!

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР