На 14.02 гости в Нови хоризонти с Лили Димитър Добрев,

...
На 14.02 гости в Нови хоризонти с Лили Димитър Добрев,
Коментари Харесай

В “Нови хоризонти с Лили” гостуваха и Димитър Добрев и Лари Бийл

На 14.02 посетители в „ Нови хоризонти с Лили ” Димитър Добрев, учител по изкуствен интелект и Лари Бийл, финансист от Калифорния.


В първата част на предаването, господин Добрев описа за историята на изкуствения разсъдък, която датира още от 50те години на предишния век. Коментира и горещата вест, че Сам Алтман, изпълнителен шеф на Open AI предлага основаването на интернационален ръб, който да управлява основаването на ИИ. Стана дума и за бъдещето на ИИ и роботите. Можем да си го представим като „ един мозък, който ръководи всичко “. По въпроса „ кой от нас първи ще си загуби работата “ Димитър Добрев означи „ Колкото по-нискоквалифицирана е една работа – толкоз по-трудно се автоматизира “. В навечерието на Свети Валентин, бе наранена и тематиката за любовта и връзките сред хората, като гостът посочи, че в бъдеще, ще се наложи да се упоменава категорично, дали поддържаме връзка с човек или ИИ.



Във втората част на „ Нови хоризонти с Лили ”, бе осъществена обичайна връзка по скайп, с господин Лари Бийл в Сан Франциско. Той показа забавен материал на тематика „ Предприемачество и вътрешно предприемачество “. Поради механически проблеми, връзката не бе осъществена, само че водещата цитира линии от предоставения текст, както следва: “Въпреки че бизнесмените и вътрешните бизнесмени, споделят общи позиции, те също по този начин демонстрират разнообразни характерности, които ги отличават в света на бизнеса. Предприемачеството, съставлява, създаване на нов бизнес или да „ започнеш от нулата “. Вътрешното предприемачество, значи „ поощряване на предприемаческо мислене, в границите на открита компания “. Има несъмнено и доста прилики, като да вземем за пример стремежът към нововъведения и развиването на бизнеса. Разбирарайки приликите и разликите сред предприемачеството и вътрешното предприемачество, фирмите могат да вземат осведомени решения за реализиране на дълготрайни триумфи. “

Като музикален декор звучаха осъществявания на кънтри певицата Мартина МакБрайт от сбирката „ Hits & more ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР