На 13 юли в Джакарта директорът на Службата за външни

...
На 13 юли в Джакарта директорът на Службата за външни
Коментари Харесай

Китай и САЩ ще продължат обмена за подобряване на двустранните отношения

На 13 юли в Джакарта шефът на Службата за външни работи към Централен комитет на ККП Уан И се срещна с американския държавен секретар Антъни Блинкън.

По време на диалога им, Уан И уточни, че най-належащата задача пред Китай и Съединени американски щати е да се върнат към осъществяването на договореностите, реализирани от държавните глави на срещата им в Бали през ноември предходната година. Първата крачка е да се контролират двустранните контакти, а идната – да се създадат действителни дейности за връщане на връзките в верния път на развиване, сподели той.

Съединени американски щати би трябвало да си дадат сметка за аргументите за сериозните компликации в двустранните връзки, да работят за осъществяване на договореностите от Бали, както и да изпълнят обещанията, дадени от президента Джо Байдън, акцентира Уан И.

Китайският посланик за следващ път подчертава върху позицията на Пекин по тайванския въпрос и прикани Вашингтон да не се начесва във вътрешните работи на страната, да не нарушава суверенитета и териториалната ѝ целокупност, да приключи офанзивите против китайската стопанската система, търговията, науката и технологии и анулира – по думите му – противозаконните и неразумни наказания.

Уан И и Блинкън разискаха също провеждането на съвещания по въпроси на Азиатско-тихоокеанския регион и корабоплаването.

Двамата дефинира срещата си като „ откровена, прагматична и градивна “ и се съгласиха да продължат да поддържат връзка.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР