На 13 юли от 18,30ч. в Аулата на Алма Матер

...
На 13 юли от 18,30ч. в Аулата на Алма Матер
Коментари Харесай

Безплатна премиера на „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско”

На 13 юли от 18,30ч. в Аулата на Алма Матер ще бъде прожектиран новия филм на младия режисьор Искрен Красимиров – „ ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско”.

Едночасовата лента за Апостола на Свободата към този момент имаше своите предпремиери в София, Ловеч, Радомир, Велико Търново и Червен бряг, където стотици българи видяха и харесаха „ новия Левски” – Симеон Владов.

Особено въодушевена беше публиката в Ловеч, където персонално кметът на града на Левски – Корнелия Маринова, изрече своето удивление от кино лентата и даде обещание той да доближи до всяко българско сърце в община Ловеч. На премиерата в града на люляците участваха и посетители от Карлово, Троян, Плевен, Никопол, Тетевен и други градове.

„ Левски за нас не е икона, не е монумент, не е портрет. Той е концепция, жив блян, след който всички ние можем да тръгнем и да създадем една Нова България, радикално друга от това, което е в този момент! “, споделя артистът Симеон Владов, цитирайки починалия проф. Иван Стоянов.

Владов се превъплъщава в ролята на Апостола, изучавайки освен неговите мисли и хрумвания, само че и цялото му духовно и физическо положение, изключително в последните му дни.

„ Левски е имал ужасяваща рана в коремната област, която го изтезава до края на живота му. Представяте ли си какъв брой би трябвало да е огромен човек, с цел да превъзмогне болното си тяло и да направи тази страхотна гражданска война в робската душeвност на българите? “, приключва Симеон Владов – новият Левски.

След премиерата на кино лентата за Левски в София следват министър председатели в Оряхово, Търговище, Копривщица, Хасково, София, Правец, Ботевград, Банско, Берковица, Несебър, Балчик, Батак, Троян, Зверино. Финалът на патриотичното кино турне е на 23 юли на връх Шипка, където Националният Парк-музей „ Шипка “ ще върти през целия ден лентата за Левски в най-високото кино у нас.

„ Левски среща гибелта обезверен и отчаян от българския народ. Нека в този момент – 144 години по-късно, да покажем, че сме узрели като нация за заветите на Левски!”, моли създателят на лентата Искрен Красимиров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР