На 13 юли изтече срокът, в който изтеклите решение на

...
На 13 юли изтече срокът, в който изтеклите решение на
Коментари Харесай

Част от хората с увреждания ще мизерстват цял месец, предупреди Виолета Желева

„ На 13 юли изтече срокът, в който изтеклите решение на ТЕЛК имат годност . Национален осигурителен институт има право да изплати инвалидните пенсии на имащите право единствено за тринадесет дни. В множеството случаи това е към стотина лв..
А даже и повече, тъй като след 15-ти юли не се знае дали тези ще бъдат 5000 или доста повече, които имат право на инвалидна пенсия.
В петък ние направихме едно предложение, с което настояваме за удължение на този период за изключителната епидемиологична конюнктура е и два месеца по-късно . Рискът за здравето за тези хора е доста огромно.
Всеки ден случаите на болест се усилват. " Това съобщи от трибуната на Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Виолета Желева.
Тя посочи, че когато от левицата са създали това предложение, е имало благосклонност и от другите парламентарни групи.
„ Днес обаче аз виждам дневния ред и няма направено предложение в тази посока . Нашето предложение също не е резюлирано в обществената комисия и няма да се гледа тази седмица. Изключително значимо е този период да бъде продължен, с цел да могат хората въпреки всичко да получат даже минималните си инвалидни пенсии.
Аз не разбирам “, попита прочувствено Желева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР