На 13 юли 2023 г. Ripple получи значителен тласък след

...
На 13 юли 2023 г. Ripple получи значителен тласък след
Коментари Харесай

3 важни събития за Ripple след решението за XRP от юли

На 13 юли 2023 година Ripple получи забележителен подтик след решението на съдията от Съединени американски щати Анализа Торес, която дефинира, че токена XRP на компанията не се смята за скъпа книга в правосъдния ѝ спор с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC).

Тъй като окончателната присъда към момента се чака и евентуалното ѝ влияние върху по-широкия пазар на криптовалути, този случай продължава да провокира забележителен интерес в областта на цифровите активи.

Важно е да се означи, че това решение не значи привършване на делото, а вместо това слага началото на поредност от събития, включващи и двете страни. С оглед по-долу може да видите лист с три основни събития, които са се случили след първичното решение по това дело.

1. Междинно обжалване от страна на SEC

Както се очакваше, SEC подаде молба, с която изиска от Окръжния съд на Съединени американски щати в Южния окръг на Ню Йорк да издаде уверение за междинно обжалване. Агенцията твърди, че делото е било “ “.

Комисията по скъпи бумаги и тържища твърди, че изборът на междинно обжалване вместо стандартно обжалване е належащ заради убеждението, че бързото решение на двете решения от апелативния съд усилва вероятността този съд да може да прегледа изчерпателно средствата за отбрана за всички евентуални нарушавания, за които Ripple и неговите ръководители в последна сметка могат да бъдат приети за виновни.

Правните представители на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища настояват, че тези решения могат да окажат “значително въздействие върху голям брой настоящи правосъдни производства ”. Струва си да се означи, че регулаторът води каузи, свързани със законите за скъпите бумаги, против забележителни субекти като Coinbase и Binance, наред с други.

“ “, съобщи SEC.

2. Възражение против обжалването

Ripple възрази против решението на регулатора да предприеме междинно обжалване, като съобщи, че няма основни правни въпроси и че обжалването няма да форсира цялостното решение на делото. Ripple съобщи още, че SEC не е потвърдила, че други съдии няма да се съгласят с решението или че обжалването ще форсира приключването на делото, което е причина съдията да утвърди обжалването.

Струва си да се означи, че междинно обжалване се случва, когато се апелира решение на първоинстанционен съд, до момента в който делото е в ход, само че то е позволено единствено при избрани условия. Юридическият екип на Ripple предложи SEC да изчака окончателното решение и цялостната документи, преди да изиска обжалване.

SEC обаче отвърна на удара и изиска от съда да не преглежда възражението на Ripple, базирайки се на комплицирани правни въпроси, свързани с тълкуването на закона от страна на съда, изключително на теста Howey, което постанова задълбочено разглеждане. SEC изиска от съда да утвърди молбата ѝ за междинно обжалване и да “спре по-нататъшните производства до решаването на жалбата ”.

“ “, съобщи организацията.

3. Дата на правосъдния развой против изпълнителния шеф на Ripple

В допълнение към правосъдния иск против Ripple, SEC стартира правосъдно произвеждане и против висшите ръководители на компанията, в това число основния изпълнителен шеф Брад Гарлингхаус и съоснователя Крис Ларсен.

Председателстващият арбитър по това дело уточни, че възнамерява да провежда правосъден развой със правосъдни заседатели, който да стартира през второто тримесечие на 2024 година Тя е поискала от прокурорите и юристите на отбраната да дават затъмнени дати за правосъдния развой, само че се е насочила към начална дата сред 1 април и 30 юни 2024 година

Като се имат поради изтъкнатите събития, както Ripple, по този начин и SEC в този момент се приготвят за втората фаза на делото, която се чака да даде цялостна изясненост по отношение на статута на XRP и класификацията на скъпите бумаги в границите на по-широкия пазар на криптовалути. Едновременно с това цената на XRP остава тясно обвързвана с изхода от делото.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР